Wijnands Paula az Ifjúsági Gitárverseny egyik győztese

(Budaörs, 2016. április 4. – Budaörsi Infó) 2016. március 19-én tartották meg a Városi Ifjúsági Klubban az első budaörsi Ifjúsági Gitárversenyt. Három korcsoportban indultak a versenyzők és nem csak a nézőket, de a zsűrit is levették a lábukról. A legkiválóbb fellépők a tárgynyeremények mellé egy bemutatkozási lehetőséget is kaptak a Budaörsi Infóban. Olvassák el cikkünkben, hogy Wijnands Paula, aki nem csak gitározik, hanem énekel is, mi szeretne lenni ha nagy lesz.

 

 

Az első budaörsi Ifjúsági Gitárverseny díjazottai:

12 éves korig: 1. helyezett: Wijnands Paula, 2. helyezett: Szima Jakab, 3. helyezett: Gáspár Gergő.

13-18 éves korig: 1. helyezett: Földi Gergő, 2. helyezett: Farkas Gergő, 3. helyezett: Kércz Viktor.

Különdíj: Molnár Eliza, Farkas Gergely, Velki Balázs.

 

2016_marc_19gitarverseny_ifiklub1

 

Wijnands Paula a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskolába jár és az 1. Számú Általános Iskolában tanul. Most negyedikes, még csak 10 éves. Palatin Eduárd a gitártanára.

”3 éve kezdtem el gitározni, mert tetszett ez a hangszer. Anya is egy picit gitározik és láttam őt játszani.”

 

Paula nem csak kiválóan gitározik, de nagyon szépen is énekel. Az énektanára Farkas Lilla. De nekünk elárulta, hogy rajzolni is nagyon szeret.

„Ha nagy leszek rajzművész szeretnék lenni, mert szerintem szépen rajzolok.”

 

 

keppaula

 

Mennyit készültél a versenyre?

„Nem minden nap vettem elő a hangszert, volt amikor egy-egy napot kihagytam, mert nekem hobbi a gitározás, de azért ezt a darabot sokat gyakoroltam. Nem úgy gitározom, hogy magántanuló vagyok és minden nap több órát gyakorolok, hanem szeretetből, hobbiból csinálom.”

 

Paula édesanyja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ők nem a megszokott módon szoktak karácsonyi képeslapot küldeni, hanem az egész család összeül, előadnak egy dalt, feltöltik youtube-ra, és azt küldik el a barátaiknak.

 

varosi_ifjusagi_klub_gitarverseny5

 

“A másik lányom csellózik, a harmadik pedig hegedül. Hatalmas dolog, hogy a zenével mindenkinek egyszerre örömet lehet okozni. Szerintem egyébként a zenét megszeretni leginkább tapasztalati úton lehet. Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél többet énekeljenek. Már egészen kiskorukban is.

Minden anyuka énekel a gyerekének, újszülött babájának, ha mások nem hallják, még az is, aki úgy gondolja, hogy hamisan énekel. Ez egy annyira mélyről jövő kommunikáció, ami valahogy a kamaszkorban kikopik és aztán már sokaknak szégyellnivaló lesz az éneklés.

Elfelejtünk énekelni, pedig szerintem ez minden beszédnek az alapja.”

 

Gratulálunk Paula! Csak így tovább!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.