Vízművek: a budaörsi vízhálózatba nem került szennyeződés

A közösségi vízhálózatot nem érinti a budaörsi ipartelepen történt rosszulléteket okozó vízhálózati szennyeződés – közölte a Fővárosi Vízművek Zrt. kedden délután.

 

    Korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója elmondta, hogy egy budaörsi ipartelepről húsz embert vittek kórházba, mert felmerült a gyanú, hogy “egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot” fogyasztottak.

    Az Origo az esetről azt írta, hogy az ipartelepen dolgozók egy része nem sokkal dél után lett rosszul: arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál értesülése szerint fagyálló kerülhetett a zárt vízhálózatba, de egyelőre nem tudni, hogyan, mert az ÁNTSZ még nem fejezte be a vizsgálatokat. A polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva az Origo azt közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.

    Az MTI úgy tudja, hogy az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvízhálózatba. Állítólag 25 ember ivott a rossz ízű vízből, és húszan panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba.

    A Pest Megyei Kormányhivatal későbbre ígért információt a Budaörsön történtekről.

    Az ügyben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a rendőrség is vizsgálódik, az illetékes kormányhivatal későbbre ígért információt az MTI-nek.

    A Fővárosi Vízművek közleményében azt írta: a Budaörsön az Akron utca 1-es szám alatt található logisztikai logisztikai központ belső vízhálózatába jutott – mint írták – “egészségre nem káros” propilén-glikol. Ez mint kiemelték: nem a Fővárosi Vízművek Zrt. vezetékeiből jutott a telep belső hálózatába, illetve nem juthatott a külső, közösségi vízhálózatba sem a korszerű műszaki megoldások miatt.

    A telepen kívüli víz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztható – szögezte le a Fővárosi Vízművek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.