A kukásautó a főszereplője az FKF idei gyerekrajz- és szépíró pályázatának

A csodálatos kukásautó címmel hirdette meg idei szépírói és gyerekrajz-pályázatát a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF), amely október 31-ig várja az óvodás és iskolás gyerekek környezetvédelmi témájú munkáit.

 

A vállalat 2008 óta várja minden évben az óvodás és kisiskolás gyerekek szelektív szemétgyűjtésről, hulladékgazdálkodásról szóló rajzait, 2011 óta pedig az általános és középiskolások prózai és verses alkotásait az adott év központi témájában, amely idén a kukásautó lett – hangzott el a pályázat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

“A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődés és a környezettudatos gondolkodás minél inkább teret nyerjen, elsősorban az új nemzedék körében” – hangsúlyozta Horváth Béla, a cég vezérigazgatója.

Kiemelte: a kukásautók nagyon népszerűek a gyerekek körében, ezért is választották idén ezeket a járműveket a kiírás főszereplőjének, továbbá kitűnő felület arra, hogy a gyerekek mellett a társadalom minden tagjának felhívják a figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára.

Dorogi Gabriella főosztályvezető azt hangsúlyozta: a pályázat fontos eleme, hogy a környezettudatos gondolkodás mellett a szemét gyűjtésével és feldolgozásával foglalkozók munkájának presztízsét is visszaadja.

A beérkezett pályaműveket az előző évekhez hasonlóan kötetben jelentetik meg, a legjobb gyerekrajzok pedig idén is egy-egy kukásautó oldalát díszítik majd.

A rajzokat elbíráló zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budai Rajziskola tanára, a prózai munkákat megítélő csoport elnöke pedig Csukás István Kossuth-díjas író lesz.

A díjátadóra és az eredményhirdetésre ebben az évben is decemberben, a Mikuklásgyárban kerül sor.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.