Rogán: a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz

A Fidesz frakcióvezetője szerint “csak a vak nem látja”, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz. Rogán Antal hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában közölte: a kormánypárt korábban úgy döntött, sajtóosztályuk többé nem szervez kötelező programot fideszes politikusoknak ezekbe a médiumokba.

 

Mindenki ismeri azokat a tényeket, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió tulajdonosa meglehetősen durva kifejezésekkel és teljesen indokolatlan vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt, bocsánatkérés pedig a mai napig nem született – mondta Rogán Antal.

Ezért szerinte teljesen természetes, hogy – mint fogalmazott – “erre mi is reagálunk”. Ezzel kapcsolatban idézte Kövér László házelnöknek, a Fidesz választmányi elnökének azt az interjúját, amelyben reagált a történtekre.

“Ennek az interjúnak az eredményeként” a Fidesznek volt egy frakcióülése, amelyen abban maradtak: a párt sajtóosztálya többé nem szervez kötelező programot egyetlen képviselőnek, államtitkárnak, miniszternek sem a Magyar Nemzetben, a Hír TV-ben és a Lánchíd Rádióban – közölte Rogán Antal. Arra a kérdésre, hogy ettől függetlenül a fideszes képviselők ha akarnak, mehetnek-e ezekbe a médiumokba, azt felelte: ez az ő személyes döntésük.

“Az azóta eltelt időszakban csak a vak nem látja, hogy egyébként ez a három orgánum egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz, illetve a szélsőjobb nézeteihez” – mondta a frakcióvezető. Arra a kérdésre, hogy egy “Simicska-Jobbik-tengely” kialakulásáról beszél-e, úgy reagált: “hogy kialakul-e, azt majd meglátjuk, de hogy van a dolgoknak egy természetes gravitációja ebbe az irányba, az egyre jobban látszik”.

Rogán Antalt a műsorban arról a bankszövetségi álláspontról is kérdezték, amely szerint a Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn a Kossuth Rádióban azt mondta, szerinte a Quaestor-ügy olyan terhet jelent a társadalomra, mintha minden magyar ember, csecsemőtől az aggastyánig, fejenként 18 ezer forintot dobna be a közösbe, hogy a 32 ezer Quaestor-károsult megkapja a pénzét.

A Fidesz frakcióvezetője erre úgy reagált: ez akkor lenne így, ha a Fidesz elfogadta volna a bankszövetségnek azt véleményét, hogy a költségvetésnek kell kifizetnie a kártalanítást.

“Most viszont nem ez van, mi ugyanis nem így döntöttünk” – hangsúlyozta a politikus, ismertetve a Quaestor-károsultak kárpótlásáról múlt héten elfogadott törvényt, amely alapján “a befektetési vállalkozások megelőlegezik azt a pénzt, amelyet egyébként a Quaestor vagyonából amúgy is megkapnának a befektetők”.

Ráadásul e megelőlegezéshez hitelt biztosít a jegybank – tette hozzá.

Szerinte a bankszövetség részéről “siránkozásról van szó”, a szervezet a tényekről elfelejti tájékoztatni a nyilvánosságot.

Szóba került a banki elszámoltatás is, amelyről Rogán Antal úgy fogalmazott: az elszámoltatás folyamata “most éri el a csúcssebességet”, az érintettek 90 százaléka ezekben a napokban kapja meg az elszámolási dokumentumokat. A politikus egyúttal közölte: meghívta az általa vezetett gazdasági bizottság jövő heti ülésére a nemzeti bank és a posta képviselőjét, hogy ismertessék a pontos adatokat, így például tájékoztassanak a kézbesített levelek számáról.

Hangsúlyozta: májusban, illetve júniusban már a törlesztőrészletek is érdemben csökkennek majd.

Az Altus Zrt. európai uniós megbízásáról Rogán Antal az M1-en úgy fogalmazott: eddig sem volt kétsége afelől, hogy kik írják az olyan abszolút elfogult kritikákat, mint amilyen például a Tavares-jelentés volt. Hozzátette: azt azonban felháborítónak tartja, hogy nemcsak hogy kiderül, a volt kormányfő cége készíti majd a kormányt minden bizonnyal elmarasztaló jelentéseket, hanem ezért még fizetnek is Brüsszelből, “ami ki tudja, hova kerül”, esetleg bekerül a Gyurcsány Ferenc vezette DK kasszájába.

A Fidesz frakcióvezetője jelezte: az ügyet biztosan szóvá teszik majd a megfelelő brüsszeli fórumokon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.