Nem lesz idén nyári időszámítás Egyiptomban

Nem állítják át az órákat az idei nyárra Egyiptomban; erről döntött hétfőn az egyiptomi kabinet, továbbá arról is, hogy tanulmányozzák a villamosenergia-fogyasztás csökkentését célzó gyakorlat végleges felfüggesztésének lehetőségét is – jelentette az Ahram Online című hírportál.

 

Egy korábbi kormányrendelet értelmében május elsejétől a nyári időszámítás lépett volna érvénybe, ezt azonban később egy országos közvélemény-kutatás eredményétől tették függővé. A kormány közleménye szerint a felmérés eredményéből az derült ki, hogy a legtöbben ellenzik az órák átállítását.

Az ébrenlét és a természetes világosság idejének lehető legmegfelelőbb összehangolását célzó, először 1988-ban alkalmazott gyakorlatot 2011 áprilisában már felfüggesztették egyszer, azonban az energiahordozók hiánya okozta krónikus áramkimaradások miatt 2014 májusában újra bevezették azt.

Azon a nyáron az egyiptomiak négyszer állították át óráikat, ugyanis egy kormányrendelet értelmében a Ramadán hónapra újra a téli időszámítás lépett érvénybe, annak érdekében, hogy lerövidítsék az emberek világosban ébren töltött idejét, ezzel próbálva meg a nappali böjtöt elviselhetőbbé tenni a hívő muzulmánok számára.

Az egyiptomi időzóna jelenleg megegyezik a magyar idővel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.