Fidesz: nő a foglalkoztatottság, csökken a rezsi

A Fidesz a bukott baloldallal ellentétben nem a munkanélküliséget, hanem a munkavállalást támogatja, és csökkenti a családok terheit – így reagált a Fidesz arra, hogy az MSZP-s Gúr Nándor vasárnapi sajtótájékoztatóján kiszámíthatatlannak és hiteltelennek nevezte a kormány gazdaságpolitikáját.

 

 

 

A Fidesz nem kívánja követni a bukott baloldal szélsőséges gazdaságpolitikáját, amely csaknem Görögország sorsára juttatta Magyarországot, megduplázta a munkanélküliséget, a bankok és a multik helyett pedig mindig a családokat sújtotta – írta a kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozták: a Fidesz a bukott baloldallal ellentétben nem a munkanélküliséget, hanem a munkavállalást támogatja, és a családok terheit csökkenti, ennek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a rezsi pedig csökken.

A foglalkoztatással kapcsolatban kifejtették: ma 207 ezerrel dolgoznak többen, mint a kormányváltás előtt, a szocialisták szerint értelmetlen közfoglalkoztatás pedig idén 300 ezer embernek ad munkát, ráadásul a program mostantól télen is megélhetést biztosít majd, hiszen a kabinet kétszázezer embert von be a téli közmunkába.

Emellett szakmát adó képzéseket is indítanak a csak általános iskolai végzettségűeknek, ami jelentős segítség lesz a különösen nehéz helyzetben lévő borsodi, szabolcsi és nógrádi álláskeresőknek – tette hozzá reagálásában a Fidesz.

Gúr Nándor szocialista politikus, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika következményének nevezte, hogy több százezerrel kevesebben dolgoznak jelenleg, mint a válság kitörése előtt, vagy a kormányváltást követő negyedévben. A rezsicsökkentés kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a csökkentés töredéke annak, amennyivel ez a kormány növelte a rezsit az elmúlt években.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.