Megállapodás az agglomerációs járatokról

Eredményesen zárultak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat közötti egyeztetések a Budaprólest határát elhagyó agglomerációs buszok jövőjéről 2013. szeptember 4-én, Budapesten. A megállapodás eredményeként a jelentős fővárosi utasforgalmat bonyolító, Budapest buszhálózatába szervesen illeszkedő járatok működtetését a jövőben is a Fővárosi Önkormányzat rendeli meg közlekedésszervezőjén keresztül, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Volánbusszal együttműködésben.

 

 

 

A járatok a budapesti tarifarendszer és a BKK menetrendi rendszere integráns részét képezik a továbbiakban is, azokon így elérhetőek lesznek a FUTÁR és az új elektronikus jegyrendszer szolgáltatásai. Az agglomerációs vonalakon a jövő év első felében új autóbuszok jelennek meg.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István főpolgármester januári megállapodásának megfelelően tehát a megújuló járműpark és a növekvő szolgáltatási színvonal mellett az utazóközönség továbbra is a megszokott, változatlan feltételekkel veheti igénybe a járatokat. Az együttműködés a közösségi közlekedés versenyképességének jelentős javulását hozza magával, nemcsak a budapestiek, hanem Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós és Törökbálint lakói számára is – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal közös közleményében.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.