Januártól áprilisig lezárják a pesti alsó rakpart egy szakaszát

Közműépítési munkák miatt január 2-től várhatóan áprilisig lezárják a pesti alsó rakpart Országház előtti szakaszát – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és az Országgyűlés Hivatala pénteken.

 

A lezárt területen a Kossuth tér felújításához kapcsolódva nagynyomású vízvezetékeket cserélnek ki, amelyeket a rakpart alatt fektetnek le, és megkezdődnek az út szélesítésének alapozási munkái, valamint az úttest átépítése is. A lezárás ideje alatt az alsó rakpart a Margit híd és a Garibaldi utcai felhajtó között mindkét irányban, teljes szélességében le lesz zárva, és a Markó utcai felhajtót sem lehet majd használni.

Északról a rakpartról a Margit hídnál felhajtva a Jászai Mari tér és a Garibaldi utca között a Kossuth Lajos téren át lehet közlekedni, míg az alsó rakpart Kossuth Lajos tértől délre eső szakaszát ismét a Garibaldi utcai fel- és lehajtón lehet megközelíteni. Dél felől szintén a Garibaldi utcai felhajtó használható, a Kossuth Lajos tértől a felső rakpartot, azaz a Széchenyi rakpartot két irányúvá teszik, az észak felé tartó autósok azonban csak Szent István parknál térhetnek vissza az alsó rakpartra.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.