A kulturális és sajtóbizottság összehívását kezdeményezi Mandur László

A közmédia, elsősorban az MTVA működése körül tartósan kialakult, és az “elmúlt hetekben egyre aggasztóbbá váló állapotok miatt” az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának sürgős összehívását kezdeményezi Mandur László, a bizottság szocialista tagja.

 

A bizottság elnökéhez, a fideszes Cser-Palkovics Andráshoz írt, és az MTI-hez eljuttatott levélében Mandur László kifejti: felelős politikusként kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy “közvetlen és hiteles tájékoztatást kérjünk, és kapjunk a felelős vezetőktől.”
Emlékeztet arra, hogy ez meg is történt a bizottság 2011. június 15-i ülésén, ahol közös elhatározás is született, hogy később bizottsági ülés keretében a testület visszatér a közmédiarendszer átalakulásának kérdésére.
Az elmúlt másfél év szervezeti és működési történései önmagukban is indokolttá teszik a téma ismételt napirendre tűzését – írta a képviselő. Az újbóli tömeges létszámleépítésben követett eljárások, az MTVA kulturális főszerkesztőség-vezetője, Rockenbauer Zoltán, és helyettese azonnali lemondása, illetve távozása rávilágított arra, hogy “hatalomközeli erők belső harca folyik” a magyar közmédiarendszer teljes uralmáért, ami még a hatályos médiaszabályzás betűjével és szellemével is ellentétes. Mindezek figyelembevételével indokolt a bizottság sürgős összehívása valamennyi szakterület vezetőinek meghívásával – áll a szocialista politikus levelében, amelyben az ülés megtartását december 17. és 22. közötti napok valamelyikére indítványozza.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.