A hétvégén havazásra és ónos esőre kell készülni

Szombaton és vasárnap már nem várható rendkívüli hideg, de többfelé is készülni kell havazásra, esőre és ónos esőre is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Kifejtették: pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevés napsütés főként délen és nyugaton lehet. Az északi, északkeleti országrészben hószállingózás, kisebb havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. A déli, délkeleti szél elsősorban nyugaton megélénkülhet, helyenként erős széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 12 és mínusz 5 Celsius-fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre mínusz 4 és 0, másutt plusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék; északon, északkeleten havazás, ónos eső, másutt a kezdeti ónos eső után egyre inkább eső valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között valószínű, a maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, északon, északkeleten ónos eső, havas eső, havazás is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 3 fok lehet. A nappali csúcshőmérséklet általában plusz 1 és plusz 6 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.