The Economist: Bajnai Gordon nyugtalanítja a Fideszt

Bajnai Gordon nyugtalanítja a Fideszt – írta Kelet-Európával foglalkozó blogrovatában (Eastern Approaches) a The Economist.

 

A brit gazdasági-politikai hetilap szerzője szerint a volt miniszterelnök október 23-án megfogalmazott üzenetei visszhangra lelnek: az általa elindított Együtt 2014 mozgalom máris a legnagyobb ellenzéki csoportnak számít egy felmérés alapján.

Egyetlen közvélemény-kutatás még nem mutat sokat, és főleg nem jelez győzelmet egy olyan párt számára, amely még nem is létezik. A jobboldal félelmei azonban megítélhetők a Bajnai Gordon elleni folyamatos támadásokból. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője kijelentette, hogy Bajnai azért akar visszakerülni a hatalomba, mert a bankokat és a multinacionális (cégeket) akarja segíteni.

Az Együtt 2014-nek gondjai támadhatnak szövetségesei megválasztásával, a Millát egy konzervatív blogíró például “kaotikus” mozgalomnak nevezte. Bennfentesek ugyanakkor a kormányzati munkát is egyre kaotikusabbnak írják le, hanyagul felvázolt törvénytervezetek születnek, amelyekhez az utolsó pillanatban terjesztenek be módosítókat, majd egyéni képviselői indítványként hajtják át a parlamenten.

Egyes döntések bizarrnak tűnnek – áll a The Economist blogjában, amely felidézi az IMF/EU-megállapodással kapcsolatos kormányzati médiakampányt.
http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/11/hungary

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.