Vádat emeltek Damu Roland ellen

Vádat emelt az ügyészség Damu Roland sorozatszínész ellen erőszakos közösülés miatt szerdán.

A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség vádat emelt erőszakos közösülés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt D. Roland ellen – írta közleményben a Fővárosi Főügyészség az MTI-nek.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2008. év szeptemberétől 2010. év októberéig – kisebb-nagyobb megszakításokkal – élettársi közösségben élt P. Tímea sértettel. Viszonyuk során rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus. A vádlott és a sértett 2009 nyarán egy szállodai szobában vitatkozni, majd veszekedni kezdett, és a szóváltást követően a vádlott ököllel arcul ütötte a sértettet, aminek következményeként a nőt bal szeme belső szemzuga és az alatta lévő terület bevérzett.

Tavaly novemberben a vádlott korábbi viszonyuk helyreállításának reményében a vádlott XIII. kerületi lakásában találkozott a sértettel, azonban vitatkozni kezdtek egymással, majd az elfajult vita során a vádlott folyamatosan ütlegelte és rugdosta volt élettársát. A sértett megpróbált ugyan ellenállni, de a vádlott – továbbra is bántalmazva a sértettet – közösült vele. A sértett a lakásból nem tudott elmenekülni, mert a férfi az ajtót kulcsra zárta, és az eseményeket követően csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból.

A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán, hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket – írta az ügyészség.

A kerületi ügyészség a bűncselekmények elkövetése miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta Damu Rolanddal szemben.

Az eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.