Teherán szerint bin Laden már rég halott volt

Teheránnak bizonyítékai vannak arra, hogy Oszama bin Laden betegségben halt meg, jóval azelőtt, hogy amerikai kommandósok megostromolták pakisztáni házát, s Washington hírt adott a terroristavezér haláláról – állította Hejdar Moszlehi, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere.

“Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben” – idézte a Fars iráni hírügynökség a minisztert. Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy “színjáték” volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, s hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről.

Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban “letartóztatta vagy megölte” bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe?

Barack Obama amerikai elnök május 2-án jelentette be, hogy amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városában megölték Oszama bin Ladent. Az al-Kaida-vezér tetemét DNS-teszttel, illetve a holttesten végzett más vizsgálatok alapján azonosították, majd a tengerbe dobták. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető a minap azt mondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.