Erdei Zsolt Byron Mitchellel csap össze június 4-én

Hivatalossá vált, hogy Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok június 4-én az amerikai Byron Mitchell volt nagyközépsúlyú bajnokkal csap össze Atlantic Cityben.

A veretlen magyar bokszoló menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint a félnehézsúlyú mérkőzést 10 menetesre tervezik, s a nagyközépsúlyú csúcsütközet, a Carl Froch-Glenn Johnson meccs felvezető találkozója lesz. Erdeinek (32 mérkőzés, 32 győzelem) ez lesz a második meccse, amit a híres amerikai mérkőzésszervező, Lou DiBella csapatának, a DiBella Entertainmentnek a színeiben vív majd.

[pullquote]

Eredmény, félnehézsúly:

Erdei Zsolt-Byron Mitchell (amerikai): technikai KO a 6. menetben

[/pullquote]

A független világranglistán Mitchell ugyan csak az 51., ennek ellenére Erdei számára óriási lehetőség lesz a júniusi összecsapás, mivel egyrészt egy győzelemmel megnyílhat az út előtte egy nagy világbajnoki címmérkőzéshez, másrészt mert a meccset az Egyesült Államokban komoly nézettséggel bíró Showtime sugározza majd, így egy látványos produkcióval megkedveltetheti magát a sportág amerikai rajongóival.

Legutóbb tavaly novemberben lépett ringbe a 37. életévét május 31-én betöltő magyar, s Atlantic Cityben pontozással verte a kenyai Samson Onyangót.

Erdei ellenfele, Mitchell 37 éves, s 1996-ban kezdte profi karrierjét, majd először 1999 júniusában szerezte meg a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú vb-címét. Kevesebb mint egy évvel később ugyan elvesztette az övet, 2001 márciusában azonban ismét ő lett a WBA bajnoka, s címét 2003 márciusáig őrizte meg. Mitchell az utóbbi időben nem ért el igazán nagy eredményt, legutóbbi két találkozóját pedig technikai KO-val veszítette el.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.