Március 10-ig lehet jelentkezni az Electronic Beats tehetségkutatójára

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Telekom Electronic Beats tehetségkutatójára. A Szelektor pályázatra március 10-ig lehet jelentkezni.

 

 

A fiatal, kreatív producerek és zenekarok műveire kiírt pályázat eredeti határideje február vége volt, de többen jelezték, hogy még tovább dolgoznának egy-egy munkán, ezért március 10-ig még lehet jelentkezni a legfeljebb nyolc perces zenékkel a https://szelektor24.hu/-n – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatát, amely a hazai zenei utánpótlást keresi, immár harmadik alkalommal írták ki.

A projekt pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban várja a zenei alkotók jelentkezését. A legjobb dalokból elkészülő triplalemezes válogatás valamennyi jelentős streaming platformon elérhetővé válik.

A Szelektor idei kiírásában friss kategóriaként indul a short video, ami Spotify-os animációként fog megjelenni az egyes válogatások mellett.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz a popzenei kategóriában Deva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékeli, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, short video kategóriában pedig az Inota Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A Telekom Electronic Beats három évvel ezelőtt indította el kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a fiatal tehetségek jó és eredeti zenéit, ezeken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését, amely a jövőben aktívan beleszólhat a hazai könnyűzene alakulásába.

Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül időközben sokan figyelemreméltó alkotói utakat jártak be, például Böbe, a Flanger Kids vagy Kocsis Bence Oiee projektje, amelynek egy dala tavaly a BBC Radio 1-on debütált. A 2022-es második körre kilencszáznál is többen jelentkeztek.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek olyan jutalmakkal gyarapodhatnak, mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az Inota Fesztiválon, vásárlási utalvány, továbbjutás a Keret Kikeltető tehetségkutatón, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.