Itt vannak az új közlekedési tarifák, megyebérletek, napijegyek

(Budaörs, 2024. február 24. – Budaörsi Infó / Kiszámoló) Elindult az Újtarifa oldal, rajta a márciustól elérhető megyei, országos havi bérletek és napijegyek. Lett néhány csavar a történetben, érdemes figyelmesen végigolvasni az oldalt.

 

 

Az egyik ilyen csavar, hogy a napijegy nem érvényes a BKK járataira, szemben a havi bérlettel.

A megyei napijegy és a megyei bérlet sem lesz érvényes a kiegészítő jeggyel igénybe vehető járatokra, az országos igen, de meg kell venni a kiegészítő jegyet.

A vármegye napijegy 999 forint, az országos napijegy 4.999 Ft (de még egyszer, Budapesten csak a Volán és MÁV járataira érvényes).

A vármegyebérlet 9.450 forint, az országos bérlet ennek a duplája.

A pótjegyek árát is egységesítik, függetlenül attól, hogy hová, mikor és milyen távra utazol.

Már csak teljes árú és 90%-os bérletek lesznek, ez utóbbiak a diákoknak (akik egyébként 14 éves korig ingyen utaznak, ahogy a nyugdíjasok is, már akkor is, ha nem töltötték még be a 65. évüket). Jegyeknél lesz 50%-os, bárki veheti, aki 14 és 25 év között van, akár diák, akár nem. (Vén diákok akkor sem vehetnek majd félárú jegyet, ha 25 évesek már elmúltak.)

Nagy nyertesek az agglomeráció lakói, hiszen ötszáz forint pluszért vehetnek olyan havibérletet, ami nem csak Budapesten, de egész Pest megyében is érvényes lesz. De a legnagyobb nyertesek a munkaadók, hiszen sok esetben eddig is ők fizették a bérletek árának oroszlánrészét.

A reptéri busz, libegő, sikló, gyerekvasút továbbra sem vehető igénybe egyik jeggyel vagy bérlettel sem.

Kutya és kerékpárjegy fix 500 forint lesz és váltható havi kerékpárbérlet is 9450 forintért.

 

(Budaörsi Infó / Kiszámoló)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.