Női asztalitenisz BL – Az Európa-kupában folytatja a Budaörs

(Budaörs, 2023. december 6. – Budaörsi Infó/MTI) A Budaörs női asztalitenisz-csapata utolsó csoportmérkőzését is elvesztette a Bajnokok Ligája D jelű négyesében, így a harmadik helyen zárt és az Európa-kupa negyeddöntőjében folytathatja szereplését.

 

 

A magyar együttes, amely kedden este az olasz ASD Quattro Mori vendége volt, mind a három korábbi meccsén kikapott, ezzel együtt még volt esélye a továbbjutásra, de ehhez nagy bravúrra – legalább 3-1-es sikerre – lett volt szüksége Cagliariban.

A hagyományoknak megfelelően csak magyar játékosokat szerepeltető budaörsieknél ezúttal a rutinos Madarász Dóra mellett a fiatal Dari Helga és Molnár Kendra lépett asztalhoz, de mérkőzést csak Madarász tudott nyerni, igaz, ő kettőt is.

A végeredmény 3-2 lett a hazaiaknak, a százszázalékos teljesítménnyel első francia Metz mellett így ők folytathatják a legjobb nyolc között.

A harmadik helyezett Budaörs átkerül az Európa-kupa negyeddöntőjébe. A magyar gárda az előző szezonban ezüstérmet szerzett az Ek-ban.

 

Eredmény:

Bajnokok Ligája, D csoport:
ASD Quattro Mori (olasz) – SH-ITB Budaörsi SC 3-2
————————————————-
Elizabet Abraamian-Dari Helga 3-1 (-7, 4, 5, 7)
Tania Plaian-Madarász Dóra 2-3 (-7, 9, 7, -4, 2-6)
Arianna Barani-Molnár Kendra 3-0 (10, 8, 5)
Abraamian-Madarász 1-3 (-8, 4, -5, -8)
Plaian-Dari 3-1 (-9, 9, 6, 9)

 

A csoport végeredménye: 1. (és negyeddöntős) Metz (francia) 8 pont, 2. (és negyeddöntős) Quattro Mori 6, 3. Budaörs 4

 

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.