Női asztalitenisz BL – Továbbra is nyeretlen a Budaörs

(Budaörs, 2023. november 24. – Budaörsi Infó/MTI) A Budaörs női asztalitenisz-csapata 3-1-re kikapott csütörtökön a vendég, éllovas francia Metztől, így továbbra is nyeretlenül áll a Bajnokok Ligája D csoportjában.

 

 

A hazai klub a hagyományoknak megfelelően csak magyar játékosokat szerepeltet, ezúttal Póta Georgina és Madarász Dóra mellett az ugyancsak rutinos Fazekas Mária volt a harmadik csapattag, az eddigi mindkét meccsüket megnyerő, esélyesebb vendégek pedig egy-egy orosz és román légióst is bevetettek.

Az első mérkőzésen Marija Tajlakova simán verte Pótát, a folytatásban azonban Madarász 0-2-ről felállva és fordítva legyőzte Adina Diaconut, így két összecsapás után 1-1-re állt a párharc.

A harmadik felvonás is jól indult magyar szempontból, de Fazekas végül négy szettben kikapott a francia Pauline Chasselintől, Póta pedig hiába egyenlített szintén 0-2-ről, a hat nyert pontig tartó rövidített döntő játszmát Diaconu bírta jobban, így eldőlt a találkozó.

“Nagyon örülök a győzelmemnek Adina Diaconu ellen, mert egy gyengébb kezdés után tudtam megfordítani 0-2-ről és rövidítésben sikerült nyernem. Adina nagyon jó játékos és igazán izgalmas meccset játszottunk” – értékelt Madarász Dóra.

“A végeredményt tekintve természetesen sajnálom, hogy kikaptunk, mert a játék képe alapján szorosabbnak éreztem az egész találkozót, beleértve a saját meccsemet és a csapattársaimét is, rendkívüli teljesítményt mutattunk ma este a Metz ellen.”

A csoport harmadik tagja az olasz Quattro Mori, a trióból az első kettő jut tovább a legjobb nyolc közé, a harmadik helyezett az Európa-kupa negyeddöntőjében folytathatja szereplését.

 

Bajnokok Ligája, D csoport:

SH-ITB Budaörsi SC – Metz TT (francia) 1-3
——————————————–
Póta Georgina-Marija Tajlakova 0-3 (-6, -8, -11)
Madarász Dóra-Adina Diaconu 3-2 (-13, -6, 8, 8, 6-1)
Fazekas Mária-Pauline Chasselin 1-3 (7, -13, -7, -5)
Póta-Diaconu 2-3 (-8, -7, 4, 7, 2-6)

Az állás: 1. Metz 6 pont/3 mérkőzés, 2. Quattro Mori (olasz) 3/2 (3-4), 3. Budaörs 3/3 (3-9)

 

a további program:

november 29.:
ASD Quattro Mori-Metz TT

december 5.:
ASD Quattro Mori – SH-ITB Budaörsi SC

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.