Őszi aktualitások Budaörsön – Kinek a dolga levágni a járdára kilógó ágakat?

(Budaörs, 2023. november 16. – Budaörsi Infó) Budaörsön állandó probléma a magánterületekről a közterületre- járdákra, sétányokra- kilógó, kinővő bokrok, ágak problémája, hiszen sok esetben balesetet okozhatnak, vagy éppen a járdát nem lehet miattuk használni! Ilyen esetekben az út vonaláig a tulajdonosnak kell eljárnia.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy két megkeresése is volt ilyen ügyekben az Alsóhatár illetve az Aradi utcákból.

 

 

tothferenc

 

„Elsőre egyszerűnek tűnhet, hogy csak le kell csapkodni a kilógó bokrokat és kész! Igen, ez lenne a tulajdonos feladata, és nem másé!

Rendelet szerint első menetben jelezni kell a jegyző felé a panaszt a problémás helyszín megadásával.

Majd az illetékes szakiroda helyszíni szemlét tart, és ha valóban indokolt az eljárás, akkor ügyfélbarát módon egy udvarias, de határozott levélben határidő kijelöléssel felszólítást küld a tulajdonosnak azért, hogy legyen szíves vágja vissza a bokrokat, seperje össze a leveleket az előtte fekvő járdán stb.

Ha nem vezet eredményre ez az európai megoldás, akkor jön a szabálysértési eljárás, így a jogi út, azonban a legtöbb esetben szerencsére már a felszólítás is eredményre vezet!”

 

 

bokrok3

 

Nagyon sok ilyen ügy van, de a szakiroda kéri, hogy aki ilyet tapasztal a városban az jelezze az igazgatas@budaors.hu vagy a jegyzo@budaors.hu címeken.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.