Cselgáncs Eb – A budaörsi Szegedi Dániel megsérült és hetedik lett

(Budaörs, 2023. november 6. – Budaörsi Infó / mti) Özbas Szofi a bronzéremért küzdhet, Szegedi Dániel (Budaörsi JC) pedig hetedik lett november 4-én szombaton a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

 

A májusban Dohában világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi a 63 kilogrammos vigaszágon az egyik legnehezebb ellenfelet kapta a kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok Clarisse Agnegnenou személyében. A hazai közönség előtt szereplő klasszis augusztusban megverte Özbast a budapesti Mesterek Kupáján.

Második csatájuk teljesen kiegyenlített meccset hozott, de hiába rángatták egymást, értékelt akció nyolc és fél (!) percig nem született. Ekkor az Atomerőmű SE 22 éves sportolója – aki frissebbnek tűnt a súlycsoport sztárjánál – egy horogdobással földre vitte ellenfelét, és ipponnal nyert. A bronzcsatában a hét World Tour-éremnél tartó lengyel Angelika Szymanska vár rá, akitől kikapott eddigi két találkozójukon.

A 73 kilós budaörsi sportoló, Szegedi Dániel bokasérülés szenvedett első felnőtt Eb-negyeddöntőjében, melyet háromszoros vb-harmadik és kétszeres Európa-bajnok azeri Hidayet Heydarovval szemben vesztett el. A junior Eb-bronzérmes magyar csak az egészségügyi személyzet támogatásával, bicegve tudta elhagyni a tatamit, a vigaszágra pedig kissé nehezen mozogva, bekötözött lábbal állt ki. Ennek megfelelően nem tudott komoly ellenállást kifejteni a 2021-ben Eb-aranyérmes koszovói Akil Gjakova ellen, aki egy belső comb- és egy válldobást is végrehajtott rajta, és a második vazaarija már ippont ért. A Budaörsi JC 21 éves sportolója így hetedik lett.

 

(A kép illusztráció: Szegedi Dániel (kék) a francia Benjamin Axus a férfi 73 kilogrammos súlycsoport első fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Sportarénában 2022. július 9-én. MTI/Illyés Tibor)

 

(Budaörsi infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.