Elhunyt Ratimorszky Károly, akinek a budaörsi röplabdasportban is jelentős szerepe volt

(Budaörsi Infó Budaörs, 2023. október 30.) – 2023. október 29., vasárnap hetvenegy éves korában elhunyt Ratimorszky Károly, a Vasas legendás röplabdaedzője, akinek a budaörsi röplabdasportban is jelentős szerep jutott.

 

 

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint 38 évet felölelő szakmai pályafutása alatt a tréner a budapesti klubot két-két bajnoki és Magyar Kupa-ezüstéremig vezette, és ő tette le a 2005-ben bajnokságot és Magyar Kupát nyert gárda alapjait is. Dolgozott az UTE vezetőedzőjeként is, továbbá az élvonalba juttatta a Budaörsöt, amelynek a kispadján ült addig, míg egészségi állapota ezt megengedte.

A Vasasnál több korosztályos bajnoki cím mellett négyszer az év legjobb utánpótlás-edzőjének választották, továbbá az ifjúsági válogatottnál is tevékenykedett.

Ratimorszky Károly tudása és kiváló taktikai meglátásai mellett a sportág iránti elhivatottságával, valamint hihetetlen alázatával emelkedett a legjobb szakemberek közé. A felnőttek között is jelentős edzői sikereket ért el, de az utánpótlásnevelésért tett fáradhatatlan munkája legalább ennyire kiemelkedőnek nevezhető. Rengeteg játékossal szerettette meg a röplabdát, sokakat ő indított el, s terelt értő figyelemmel a profi pályafutás irányába – írta róla a magyar szövetség a honlapján.

 

 

 

 

Nyugodjon békében!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.