Német katonák látogatása Budaörsre

(Budaörs, 2023. szeptember 28. – Budaörsi Infó) 2023. október 3-10. között a Bundeswehr Különleges Erők Parancsnokságának (KSK) alakulatából érkeznek önkéntesek, hogy a Budaörsi Német Magyar Katonatemető és Békepark területén temetőgondozási munkákat végezzenek. A munkálatokat újratemetéssel egybekötött nemzetközi emlékrendezvény zárja 2023. október 11-én, 11 órakor a temetőben.

 

 

A covid járvány elmúlásával ismét lehetőség nyílik arra, hogy a német hadsereg alakulataiból érkező katonák önkéntes munkát végezzenek nemcsak Budaörsön, hanem Európa számos német katonatemetőjében.

Budaörsre 2023-ban a Baden-Württembergben található Calw városból érkeznek katonák, ahol a német Különleges Erők Parancsnokságának laktanyája található.

A különleges erők parancsnokságának katonái bármikor és bárhol bevethetők a világon, általában különleges helyzetekben és feladatokra alkalmazzák őket. A katonák olyan speciális kiképzésekben részesülnek, hogy bármikor és bárhol, minden éghajlati övezetben bevethetők legyenek, és megfeleljenek a célba juttatás különféle lehetőségeinek is. Ez az erdős-hegyes terepet, a dzsungelt, a jeges sarkvidéket vagy éppen a sivatagban végzett műveleteket jelenti.

A megbízásaik szigorúan titkosak!

A Különleges Erők Parancsnoksága műveleteikre akkor is sor kerülhet, ha a hagyományos erők alkalmazása még nem lehetséges, vagy a körülmények ahhoz még nem megfelelőek. Különleges rendeltetésük miatt sok esetben innovációs mozgatórúgói a Bundeswehrnek, mert elősegítik a fegyverek és az alkalmazott eljárások technológia fejlesztését.

A német egység magyar tartalékos katonákkal együtt fog dolgozni a temető területén.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.