Futóverseny és labdarúgó mérkőzés miatt változik a közlekedés a hétvégén a fővárosban

A 38. Wizz Air Nemzetközi félmaraton miatt utakat zárnak le szombaton és vasárnap a fővárosban, ezért változik a közösségi közlekedési járatok útvonala – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t. Ugyancsak változások lesznek a közúti és a közösségi közlekedésben a fővárosban vasárnap a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzés idején.

 

Mint írták: szeptember 10-én, vasárnap rendezik Budapesten a 38. Wizz Air Nemzetközi félmaratont. A verseny idején számos, a közlekedést érintő korlátozásra kell készülni, ezért a BKK elsősorban az M2-es és az M4-es metró, a vasárnap reggel sűrűbben induló 4-es és 6-os villamosok, valamint a H5-ös HÉV használatát ajánlja a közlekedőknek.

A közlemény szerint, a futóverseny előkészítési munkái miatt szombaton 8 órától vasárnap 21 óráig lezárják a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt. A vasárnapi lezárások érintik a Lánchidat, a Halász utcát, a Közraktár utcát, az alsó rakpartot és a Széchenyi István teret.

A közösségi közlekedést érintő változások megtalálhatóak a BKK honlapján. A központ azt ajánlja a közlekedőknek, hogy az utazás megtervezéséhez használják a BudapestGO alkalmazást.

 

 

Változik a közlekedés a Magyarország-Csehország mérkőzés miatt vasárnap

A Puskás Arénában rendezik meg szeptember 10-én, vasárnap este 18 órai kezdettel a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzést.

Ezzel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy a stadion környékén már 15:30-tól számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. A korlátozott parkolási lehetőségek miatt pedig a BKK azt kéri a szurkolóktól, hogy a helyszínt közösségi közlekedéssel közelítsék meg.

Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint, a stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. Ugyanakkor a stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Akik autóbusszal érkeznek a mérkőzésre, azok a Reiner Frigyes park megállónál leszállva a Dózsa György úton keresztül közelíthetik meg a stadiont – írták.

Ugyanakkor 16 és 22 óra között lezárják az autós forgalom előtt a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Verseny utcát és az Istvánmezei utat.

Továbbá 19:50 és 20:30 között a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, valamint az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között – tartalmazza a közlemény.

A közösségi közlekedést érintő változások megtalálhatóak a BKK honlapján.

 

mti / Budaörsi Infó

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.