Budaörs Polgárőr Város kitüntető címet kapott

(Budaörs, 2023. július 19. – Budaörsi Infó) Július 8-án a lakiteleki Hungarikum Ligetben tartották meg az Országos Polgárőr Napot, ahol Budaörs Város Önkormányzatának és a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesületnek Polgárőr Város kitüntető címet adományoztak. Köszönjük a budaörsi polgárőrök áldozatos munkáját! 

 

 

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, hogy egy polgárőr akár egyenruhában van, akár éppen nélküle, mindig készenlétben áll.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a Polgárőrség a rendszerváltás sikerterméke. Hangsúlyozta, hogy a Polgárőrség megérdemli az ünneplést, hiszen helytállt a pandémia, az orosz-ukrán háború, az energiaválság és az illegális migráció sújtotta időkben is. Az elnök elmondta, hogy a Kormány és a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően a Polgárőrség csúcsra jár: a tavalyi volt a szervezet csúcséve a több mint 1,2 milliárd forintos költségvetéssel, és a 10 millió szolgálati órával. Kiemelte, hogy a határvédelemmel először kérte fel a kormány rendvédelmi feladatra a Polgárőrséget. A határvédelmi feladatokat 20 ezer polgárőr látta el, és a felmutatott eredményekkel ámulatba ejtették a határ menti önkormányzatokat és az ott élő embereket. Ezért a jövőben is folytatják ezt a fontos tevékenységet – hangsúlyozta az elnök, hozzátéve, hogy az ország 66 ezer polgárőrének munkájára továbbra is számíthat az ország, a lakosok és a rendvédelmi szervek.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a polgárőrök kiemelt szakmai csoport, akik a Miniszterelnöki Kabinetiroda megkülönböztetett figyelmét élvezik, hiszen a Kormány és a Polgárőrség kölcsönösen segít elérni egymás céljait és a Kormány elismeri és köszöni a 66 ezer polgárőr áldozatos munkáját.

Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes ünnepi beszédében elismerő szavakkal illette a Polgárőrséget, kiemelve az előző évi 10 millió szolgálati és a 393 ezer határvédelemben töltött órát, mialatt 271 ezer esetben akadályozták meg azt, hogy illegálisan lépjenek hazánk területére.

A beszédek után 66 ifjú polgárőr tett fogadalmat, majd elismerések átadása következett, mások mellett Pest vármegyei polgárőröknek is. Így Belügyminiszteri dicséretben és emléktárgy jutalomban részesült dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke
Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetést kapott Kissné Szöllősi Nikolett, az Ócsa Város Polgárőr Egyesület tagja ORFK elismerést érdemelt ki Bodnár Ferenc a Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület elnöke.

 

 

bilsicskituntetes

 

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a város és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a Polgárőr Város kitüntető címet Budaörs Város Önkormányzatának és a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesületnek, a Polgárőr Község kitüntető címet pedig Csörög Község Önkormányzatának és a Biztonságos Csörögért Polgárőr Egyesületnek adta.

A nap további részében könnyed és szórakoztató műsorok várták a vendégeket, köztük a több mint 160 Pest vármegyei polgárőrt is.

 

 

polgarorvaros

 

Köszönet a budaörsi polgárőrök áldozatos munkájáért! 

 

 

(Budaörsi Infó/pmpsz.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.