Új mini bölcsőde Budaörsön – 5 új munkahely, 16 férőhely

(Budaörs, 2023. június 2. – Budaörsi Infó) 2023. május 30-án a tervezettek szerint elkészült Budaörsön egy 16 férőhelyes, korszerű és környezetbarát minibölcsőde a Dózsa György utcában. Budaörs Város Önkormányzata a bölcsődefejlesztésre 142,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

 

 

Budaörsön a 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért pályázott az önkormányzat a bölcsődefejlesztési támogatásra.

A pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatásból egy új minibölcsődével bővítették a Dózsa György utcai épületet.

Az eddig 140 férőhelyű épület a bővítéssel további két bölcsődei csoport– összesen 2×8 gyermek – befogadására lett alkalmas.

A Dózsa György utcában található épület költségtakarékos felújítása is megtörtént. Ezenfelül a bölcsődét a szükséges eszközökkel is felszerelték az elnyert európai uniós támogatásból.

A projekt eredménye, hogy több budaörsi család fér hozzá a bölcsődei ellátáshoz, ezzel segítve a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalását.  A minibölcsőde megvalósulásával Budaörs Város Önkormányzata intézményi szinten 5 db új munkahelyet hozott létre.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.