Női asztalitenisz Ek – Jó formában, bizakodva várja a döntő vasárnapi visszavágóját a Budaörs

(Budaörs, 2023. május 5. – Budaörsi Infó/MTI) Az SH-ITB Budaörsi SC asztalitenisz-csapata – Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga – jó formában várja az olasz ASD Quattro Mori elleni vasárnapi visszavágót az Európa-kupában, a játékosok bíznak benne, hogy az első mérkőzésen elszenvedett 3-2-es vereséget sikerül megfordítaniuk.

 

 

A párharc első felvonását április 2-án játszották Cagliariban, azóta – kihasználva az európai szövetség erre vonatkozó szabályát – Fazekas és Dari román bajnoki ezüstérmes lett a Nagykárolyi VSK Victoria csapatával.

„Biztosan nagyon sokat számít és segít, hogy sok meccset játszunk, tétmérkőzést, mert a vasárnapi is elég nagy mérkőzés lesz” – nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek Fazekas Mária. „Nagyon várjuk a visszavágót és bízunk benne, hogy sikerrel járunk, mert mindannyian nagyon jó formában vagyunk.”

A rutinos játékos az első, szardíniai találkozón simán verte Edem Offiongot.

„Ha ugyanaz lesz a beírás, mint Olaszországban, akkor bízom benne, hogy hasonlóan nagy fölénnyel tudok nyerni a nigériai lány ellen. Az a győzelem nagyon jókor jött, mert 0-2-nél sikerült visszahozni a reményt. A mi csapatunkra egyébként is jellemző, hogy ha valakinek nem megy, a többiek hátukra veszik az együttest. Ez egy igazi csapat. Vasárnap én valami csodát remélek. A szurkolók biztatása több pontot is tud jelenti, ezért bízom benne, hogy sokan kijönnek vasárnap délután” – mondta.

Dari Helga is arról beszélt, hogy szereti a sűrű versenyprogramot.

„Főleg úgy, hogy nemrég kerültem át a felnőttekhez, ezzel megszűnt számomra az utánpótlás versenyzési lehetőség. Nagyon jó, hogy a magyar és a román bajnokságban is szerepelhettem ebben a szezonban, ráadásul még a nemzetközi porodon is érdekeltek voltunk, vagyunk, én ezt nagyon élvezem” – nyilatkozott a 20 éves asztaliteniszező, aki felidézte, hogy az idegenbeli meccsen vezetésről kikapott a román Andreea Dragomantól.

„Az nagyon fájt. Mindig szoros meccset játszok vele, bízom benne, hogy hazai közönség előtt sikerül megvernem. Mindent meg fogok tenni érte” – tette hozzá.

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a Bajnokok Ligájában már ünnepelhetett elsőséget korábbi klubjával, a TTC Eastside Berlinnel, most a második számú európai sorozatban diadalmaskodhat.

„Nagyon szeretném kiharcolni az Európa-kupa-győzelmet a csapatommal. Ez egy hatalmas siker lenne a budaörsi klubnak és Magyarországnak is. Mi egy olyan csapat vagyunk, amelyben csak magyar játékosok szerepelnek, ez annak fényében, hogy Európában szinte nem találni légiós nélküli klubot, hatalmas dolog, óriási teljesítmény.

Vasárnapi ellenfelünknél is két román és egy nigériai játékos alkotja a csapatot. Büszke vagyok arra, hogy egy teljesen magyar csapat tagja lehetek. Jól ismerjük egymást, jól sikerült a felkészülés és magamon, valamint a többieken is azt érzem, hogy nagyon akarjuk ezt a sikert” – mondta az MTI-nek Póta Georgina.

Szerinte a kinti 3-2-es vereség egy jó eredmény, s bár továbbra sem ők a döntő esélyesei, ez egy jó pozíció.

A vasárnapi, budaörsi mérkőzés – amely tíz év után az első nemzetközi asztalitenisz kupadöntő lesz Magyarországon – 16 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, a belépés ingyenes lesz. A Budaörs – amely megszakítás nélkül a huszadik idényét játssza Európában – története ötödik kontinentális érmét szerzi meg, eddig két-két ezüst és bronz a mérlege.

A hatszoros magyar bajnok csapatnak mindenképpen nyernie kell a végső sikerhez, ha 3-0-ra vagy 3-1-re győz, kupagyőztes, ha 3-2-re, akkor úgynevezett aranyszettek következnek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.