Európa Kupa döntő vár a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatára

(Budaörs, 2023. március 29. – Budaörsi Infó /BSC) A két budaörsi játékossal felálló magyar női asztalitenisz válogatott kiváló játékkal 3:0 arányban győzte le Törökország legjobbjait Európa Bajnoki selejtező mérkőzésen, ezzel egyenes ágon kvalifikált a válogatott a szeptemberben, Svédországban sorra kerülő csapat Európa Bajnokságra.

 

 

Március 24–26 között került megrendezésre a felnőtt Országos Bajnokság, ahol a Budaörsi Sport Club két arany, egy ezüst és két bronzéremmel a verseny legeredményesebb szakosztálya lett.

 

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club megkezdte a közvetlen felkészülést az Európa Kupa döntőjére, melynek első mérkőzésére április 1-én repül el a csapat Szardínia szigetére, az ASD Quattro Mori elleni összecsapásra április 2-án vasárnap 18:00 órakor kerül sor.

 

 

sportcsarnokuszoda3

 

Az Egyesület fennállása óta az ötödik ETTU által szervezett Európai Kupadöntőjére készül, eddig két ezüst és két bronzéremmel büszkélkedhetnek. Hazai pályán 10 évvel ezelőtt, 2013-ban játszottak utoljára kupa finálét, ezért is várják nagy izgalommal a visszavágót, melynek helyszíne a Budaörsi Városi Sportcsarnok, időpontja pedig május 7. vasárnap 16:00 óra.

A Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga alkotta csapat kiváló versenyzéssel, sokak számára meglepetésként jutott be a 2022/2023-as szezon döntőjébe, a siker komolyságát jelzi az a tény is, hogy a döntőbejutás másnapján az országos sportnapilap címlapján szerepelt.

Fő céljuk, hogy nemzetközi eredményeikkel a lehető legmagasabb szinten képviseljék a Budaörsi Sport Clubot, Budaörs Városát, szponzorainkat, a magyar asztalitenisz sportot és Magyarországot.

 

 

Budaörs csapat

Budaörs csapat

 

 

Már a döntőbe jutásnak is nagyon örülnek, de természetesen mindent el fognak követni annak érdekében, hogy az esélyesebb olasz ellenfelünk dolgát megnehezítsék, és ha reális lehetőségünk lesz rá el is hódítsák a kupát.

Bár az Európai klub asztaliteniszben már teljesen megszokott felállás, de mégis kiemelendő, hogy az olasz csapat két román és egy nigériai idegenlégióssal áll fel, míg a Budaörsi Sport Club a hagyományaihoz híven csak magyar játékosokkal szerepel.

 

Igyekezni fog a budaörsi csapat, hogy a a lehető legjobb eredményt érje el az idegenbeli első mérkőzésen, és szeretettel várnak mindenkit május 7-én vasárnap, 16:00 órakor Budaörsön.

 

 

(Budaörsi Infó/BSC)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.