Kiválósági pályázatot hirdetett magyar és külföldi kutatóknak az ELKH

Nemzetközi élvonalba tartozó magyar és külföldi kutatók felkeresését és hazahozatalát célozza az ELKH Titkárság új kiválósági pályázata.

 

 

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program című pályázatot célja, hogy a kutatók az ELKH Kutatóhelyen eddigi tudományos eredményeik és motiváltságuk alapján nemzetközi viszonylatban versenyképes kutatócsoportot alakítsanak ki a pályázat futamideje alatt – közölte az ELKH Titkársága.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. szeptember 15.

A kutatóhálózat tudományos kiválóság irányába fejlesztése és nemzetközi sikerességének növelése kiemelt stratégiai cél. Ennek támogatására alakította ki az ELKH új kiválósági programját – idézte Zalányi Viktória Esztert, az ELKH főtitkárát a közlemény.

A felhívás szabályai szerint a pályázat keretében az ELKH-kutatóhelyek állampolgárságtól függetlenül olyan nemzetközi tudományos élvonalba tartozó kutatók foglalkoztatására nyújthatnak be pályázatot, akik jelenleg külföldön kutatóként dolgoznak, vállalják, hogy Magyarországra költöznek, és a kutatóhelyen munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony létesítése mellett új kutatócsoportot alakítanak.

A program keretében a legfeljebb ötéves futamidőre projektenként összesen legfeljebb 200 millió, azaz évi 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelynek elnyeréséhez a kutatóhely részéről saját forrás bevonása is szükséges.

A felhívás az ELKH által lefedett valamennyi tudományterületre – matematikai és természettudományok, élettudományok, illetve bölcsészet- és társadalomtudományok – tématerületi megkötés nélkül vonatkozik. A 2023. évre rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 150 millió forint.

Az ELKH Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program pályázati felhívása a https://elkh.org/palyazatok/hazahivo-program címen olvasható.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.