Meghirdették az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

A gazdaság és a kultúra területét érintő 45 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, a magas minőségi színvonalat elismerő tanúsítvány elnyerésére május 31-ig lehet jelentkezni a Kárpát-régió egész területéről – jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, a pályázat alapítója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

 

Kiemelte, az Érték és Minőség Nagydíj cím elismeri és díjazza azokat a termékeket, szolgáltatásokat, gazdasági szervezeteket, amelyek bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelten fontosnak tartják a jó minőségű termékek előállítását, magas színvonalú szolgáltatások nyújtását.

Az elismeréseket szeptemberben adják át az Országházban.

A sajtótájékoztatón Kiss Károlyné Ildikó hangsúlyozta, az elmúlt két évben jelentős kihívással kellett megbirkózniuk a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború hatásai miatt. A kiírók ennek szellemében teremtenek lehetőséget, és ismerik el azoknak a vállalkozásoknak a munkáját, amelyek továbbra is hisznek a magas minőségben.

Kiss Károlyné Ildikó ismertette, hogy az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot 2023-ban hatodik alkalommal írta ki a Diamond Szervezőiroda Bt., az Exva Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Saint-Gobain Hungary Kft. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft. mint a pályázati rendszer kiírói tanácsa. A nyilvános egyfordulós pályázatra minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társas, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség jelentkezhet.

A pályázati rendszer fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A sajtótájékoztatón Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának vezetője ismertette Latorcai János köszöntőjét, amelyben egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány támogatja a vállalkozásokat a szektor talpon maradásának és versenyképességének megőrzése érdekében.

A sajtótájékoztatón kiadott közleményben idézik Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, aki kiemelte, tizenharmadik éve dolgoznak az egységes Kárpát-medence – ezen belül pedig egységes gazdasági tér – létrehozásán, és abban bízik, hogy a nemzeti összetartozás és a magyar vállalkozók határon átívelő együttműködése jegyében az idén is köszönthetnek majd külhoni magyar pályázókat is.

A közleményben Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a pályázattal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a fejlődés kulcsa mindig is az innováció volt, és ez most is így van.

A kiírók tanácsa a védjegyhasználatot nyert legkiemelkedőbb pályázatoknak, pályázóknak különdíjakat is adományozhat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. A védjegyet – kiterjesztve a teljes Kárpát-régióra – követte 2018-ban a korszerű, nemzetközileg is ismert Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.