Ne hagyja magát átverni

Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten, amelynek aláírójaként rendőri vezetőt jelölnek meg. Mindenkit arra kérnek, legyen körültekintő a hozzá érkező e-mailekkel, és ne adjon esélyt a csalóknak!

 

 

Ha Ön is kapott a rendőrség, vagy az Interpol nevében gyanús leveleket, akkor hagyja figyelmen kívül, és erre figyelmeztesse a hozzátartozóit is! Egyértelműen átverésről van szó!

Az alábbi árulkodó jelek utalhatnak arra, hogy az Ön által kapott emailt csalók küldték:

– Nemzeti Rendőrség Főigazgatóság nem létezik, Országos Rendőr-főkapitányság a helyes megnevezés.

– Igazságügyi Rendőrség szintén nem létezik.

– Interpol Központi Iroda (ICB) nem létezik.

– A nyelvtanilag helytelen megfogalmazás ugyancsak csalókra utalhat.

– Amennyiben a Magyarország Rendőrsége e-mailben kommunikál, azt nem külföldi email címről teszi.

– Az Országos Rendőr-főkapitányság sem az Interpol, sem az Europol nevében nem kommunikál, azt csak saját nevében, saját email címéről teszi.

– A törvényi hivatkozások pontatlan megjelölése (pl: a büntetőeljárási törvénykönyv 390-1. cikke nem létezik. Helyesen 2017. évi XC. törvény a büntetőeljárásról. A 390. szakasz nem arról szól, amire a levél utal, és nincs külön cikke sem.)

Amennyiben elektronikus levelet kap, mindig ellenőrizze a feladót, kiemelten figyeljen a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra! Soha ne kattintson megszokásból, mindig legyen körültekintő! Amennyiben a kapott levelet gyanúsnak ítéli, a kért adatszolgálatatást semmilyen formában ne teljesítse!

 

 

Legyen éber, és ne dőljön be a csalóknak!

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.