A képviselő-testületi ülésen történt – Egy új jogszabály lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok és intézményeik fix áron kaphassák a gázt egy ideig

(Budaörs, 2023. január 27. – Budaörsi Infó/budaors.hu) A rendkívüli testületi ülést azért kellett összehívni, mert egy új jogszabály lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok és intézményeik fix áron kaphassák a gázt egy ideig a szolgáltatótól. Ezzel a város mindenképpen élni kívánt, hiszen ez komoly megtakarítást jelent.

 

 

Napirend előtti felszólalásában Kisberk Balázs (Budaörsi Gazdakör) elmondta, hogy a lakótelepen több társasház közös képviselőjét megkereste a Magyar Posta, mert a postaládák padlószinttől mért távolsága nem felel meg a kormányrendeletben előírtaknak. Ezért kérte, hogy a hivatal egyeztessen a Magyar Postával, nehogy leálljon emiatt a levelek kézbesítése.

Wittinghoff Tamás polgármester biztosította, hogy felveszik a kapcsolatot a Magyar Postával, de pesszimista volt az ügyben, mert a kisposták bezárásáról is csak a sajtóból értesültek, és az akkori megkeresésre azóta sem érkezett válasz a Posta részéről.

Első napirendi pontként a péntek este, 2023. január 20-án megjelent 12/2023. (I. 20.) Korm. rendelet kapcsán döntöttek. A jogszabály az egyes állami, önkormányzati, egyházi intézmények földgázbeszerzési szerződésében törvényileg biztosítja, hogy a földgázhoz március 1. és szeptember 30. között fix áron juthassanak hozzá. A testület úgy döntött, hogy igénybe veszi az árfixálási lehetőséget, ami az önkormányzati intézmények számára is biztosítja ezt a kedvezményes hozzáférést.

Második napirendi pontként elfogadták a víziközművek Gördülő Fejlesztési Tervét érintő módosítását.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.