Cinefest – Már lehet nevezni az idei miskolci filmfesztiválra

Már lehet nevezni az idei, 19. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra, amely szeptember 1-jén kezdődik és 9-én zárul.

 

 

A szervezők közleménye szerint nagyjátékfilm-kategóriában május 31-ig, kisjátékfilm-kategóriában április 30-ig lehet nevezni, a pályakezdő alkotók nevezési határideje pedig június 30.

Csak olyan alkotásokkal lehet indulni, amelyek 2021-ben vagy később készültek, és korábban még nem mutatták be Magyarországon. A mustrára évente átlagosan 500-600 nevezés érkezik.

A részletes feltételek és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán,www.cinefest.hu oldalon érhető el.

A szervezők azt ígérik, hogy – az előző évek hagyományainak megfelelően – idén is a világ filmtermésének legjavát hozzák Magyarországra, fókuszban az amerikai indie filmekkel és közép-európai alkotásokkal.

Közölték, hogy előkészítő tárgyalások zajlanak a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI) arról, hogy idén is Miskolcon tartsák éves közgyűlésüket.

A fesztivál számos nemzetközi szakmai szervezettel együttműködik, a FIPRESCI minden évben nemzetközileg elismert filmkritikusokból álló zsűrit delegál Miskolcra. A zsűri tagjainak kiválasztása jelenleg is tart.

A Cinefest története 2004-ben indult, a fesztivál alapítói a fiatal filmeseknek kívántak bemutatkozási lehetőséget teremteni. Idővel azonban egyre több alkotás érkezett, egyre több díjat adtak ki, és nőtt a kísérőprogramok, szakmai konferenciák és koncertek száma is. Ezek térítésmentesen látogathatók.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.