A budaörsi ifjúsági tűzoltók a füsttől sem ijednek meg

(Budaörs, 2023. január 17. – Budaörsi Infó) 2023. január 12-én tartották a Budaörsi Tűzoltóságon az ifjúsági tűzoltók következő oktatását. A feladat a füstös épületbe való behatolás és kijutás volt. 

 

 

Szűcs Zoltán, önkéntes tűzoltó, az ifjúsági tűzoltók vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ificsapattal a füstös épületbe való behatolást gyakorolták a legutóbbi ifjúsági tűzoltó oktatáson.

 

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (2)

 

„Ennek az imitációjára egy légző álarcot lezártunk egy fóliával, így csak fényeket látnak rajta az önkéntesek, illetve az előttük lévő tárgyaknak szűken csak a kontúrjait.

 

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (5)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (6)

 

Az volt a feladat, hogy az álarcban be kellett menni egy szobába, aminek az elrendezését nem látták korábban. Egy megadott tárgyat meg kell találniuk, és ki kell hozniuk a szobából. Nehezítésként csak párban mozoghattak.

Ez nagyon nehéz feladat, mert az embernek ilyen helyzetben az érzékeire kell hagyatkoznia, de a diákok jól helyt álltak.”

 

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (8)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (3)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (10)

 

A feladat elvégzése után átbeszélték, hogy hogyan tudnak a következő alkalommal gyorsabban és sikeresebben haladni.

Az ifjúsági tűzoltók egytől egyig jól teljesítették a feladatot. Nem árt még a gyakorlás, de erre minden lehetőséget megkapnak a budaörsi Tűzoltóságon.

 

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (11)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (12)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (4)

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (13)

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.