Jobbára felhős, időnként esős lesz az első téli hétvége

 Jobbára borult, erősen felhős, időnként esős lesz az első téli hétvége, szombaton nagyobb eséllyel a Dunától keletre süthet ki a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak a naposabb területeken lehet 9 fok körüli – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Pénteken borult lesz az ég, a csapadékzóna tovább mozog észak, északkelet felé, a Dunántúl északi felén havas eső, a Bakonyban és az Alpokalján inkább havazás, másutt eső lesz a jellemző. A hegyekben kialakulhat néhány centiméteres hóréteg. Az esti órákban csökken a csapadék valószínűsége. A légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

Szombaton nagyrészt borult, párás, helyenként ködös idő várható, inkább csak kevés helyen – nagyobb eséllyel a Dunától keletre – süthet ki a nap. Helyenként szitálás előfordulhat, a nyugati megyékben időszakosan gyenge eső is valószínű. A keleties szél csak néhol élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban -3 és +3 fok között alakul. Kora délután 3,9 fokra lehet számítani, a naposabb helyeken mérhetnek 9 fok körüli hőmérsékletet.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, helyenként párás, ködös időre kell számítani, csak kevés helyen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen is eshet időnként az eső. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. Hajnalra -2 és +4 fok közé hűl le a levegő. Délutánra 4 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon lehet majd melegebb.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.