A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján nyílt meg Budaörsön a NINCS minden rendben! FOTÓKIÁLLÍTÁS!

(Budaörs, 2022. november 26. – Budaörsi Infó) 2022. november 25-én nyílt meg a NINCS minden rendben! FOTÓKIÁLLÍTÁS Budaörsön a Szivárvány utcánál. A szabadtéri tárlatot november 27-ig (vasárnap) nézhetik meg az érdeklődők, majd pedig a képek országjáró körútra indulnak

 

 

A kiállítás képei a nők elleni erőszak különböző formáit illusztrálják. Láthatunk példát lelki és testi bántalmazásra is.

Marcinka-Májer MSE, a fotók készítője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a képek természetesen csak illusztrációk, de ilyen szituációk bármikor, bárkivel megtörténhetnek.

 

 

nokellenieroszakinfo

 

„Tudatosítanunk kell a nőkben, hogy nem kötelesek elviselni az erőszakot, és hogy minden segítséget meg kell kapniuk az erőszakos cselekmények áldozatainak. Egy felmérés szerint az EU-ban 15 éves korára minden harmadik nő tapasztal szexuális vagy fizikai erőszakot. Az esetek nagy részét soha nem jelentik a hatóságoknak.

Számos országban rendeznek programokat a témában november 25-én. Mi Budaörsön egy fotókiállítással készültünk.

Nem szerettünk volna megnyitó ünnepséget tartani, mert úgy gondoljuk, hogy a képek mindent elmondanak helyettünk.

Úgy döntöttünk, hogy egy rövid lezáró műsorral készülünk inkább november 27-én 16 órakor. Ahová mindenkit sok szeretettel várunk.”

 

 

nokellenieroszakinfo4

 

A tárlat A Budaörsi NŐ közösség és a Romano Glaszo együttes közös projektjeként jött létre, a képeken az együttes tagjait láthatjuk.

 

Lakatos György, az együttes vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy véleménye szerint az ilyen, és ehhez hasonló érzékenyítő programok nagyon fontosak, mert meg kell hogy ismerkedjenek az emberek a problémákkal, ki kell hogy mondják, hogy gond van, és meg kell hogy oldják a nehézségeket.

nokellenieroszakinfo2lakatosgyorgy

 

„Nem dughatjuk homokba a fejünket! Ki kell állnunk a bántalmazottak mellett, és segítenünk kell nekik a továbblépésben. Szeretnénk a fotókiállítást a lehető legtöbb fórumon bemutatni, és minél több ember figyelmét felhívni. A vasárnapi flashmobbal is ez a célunk. Az együttes tagjai egy népi táncballada átdolgozását fogják előadni a témához igazítva.

Mi, szavak helyett a zene- és a táncművészet erejével szeretnénk az emberekhez beszélni. Bízunk benne, hogy meg fogják érteni a mondandónkat, és egy olyan élménnyel távoznak majd a kiállításról, ami hatással lesz rájuk.

Talán kicsit jobban odafigyelnek majd egymásra, és nem fogadják el azt ha egy bántalmazottól azt hallják, hogy minden rendben, hanem megpróbálnak neki segíteni.”

nokellenieroszakinfo2

nokellenieroszakinfo3

 

A kiállítás november 27-ig megtekinthető a Szivárvány utcánál, az esemény lezáró műsorra pedig 16 órakor kerül sor. 

 (Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.