Fontos mérkőzés előtt a női asztalitenisz-válogatott és a Budaörs

(Budaörs, 2022. november 15. – Budaörsi Infó) A magyar női asztalitenisz-válogatott szerdán a románokat fogadja Európa-bajnoki selejtezőn, a budaörsi csapat pedig pénteken kezdi meg a nyolcaddöntős párharcát az Európa-kupában.

 

 

A magyar szövetség (MOATSZ) és a Budaörsi Sport Club hétfői, közös sajtótájékoztatóján Bátorfi Zoltán, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta: a román együttes az előző három Eb-n egyformán döntőt játszhatott, kétszer nyert is, azaz a kontinens meghatározó gárdája vendégeskedik majd Budaörsön.

„Hozzánk hasonlóan ők is honosított kínai játékosok nélkül érik el a sikereiket, ezért nagyon tiszteljük őket” – mondta a szakember.

A Városi Sportcsarnokban 17.30 órakor kezdődő összecsapáson a nézők – akik ingyen tekinthetik meg a találkozót – láthatják többek között a marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadette-et, akinek mostani formájáról sokat elárul, hogy a közelmúltban, egy rangos versenyen megverte többek között a kínaiak olimpiai bajnokát, Csen Menget.

A magyar válogatott keretét Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Dari Helga alkotja, Bátorfi Zoltán csak közvetlenül a mérkőzés előtt nevezi meg azt a három játékost, aki asztalhoz áll a románok ellen.

A hármas csoportnak Törökország a harmadik tagja, az eddigi két meccsen a románok 3-0-ra megverték a törököket, a magyarok pedig 3-1-re kikaptak Isztambulban. Az első két helyezett jut ki a jövő szeptemberben Malmőben sorra kerülő Eb-re. A harmadik helyezettek a B jelű csoportok továbbjutóival küzdenek meg a még kiadó Eb-helyekért.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a szerdai párharc esélyesei a vendégek, de ahogy Madarász Dóra fogalmazott: a múltban sok nagy meccset játszottak a románokkal, többször okoztak meglepetést, s reméli, hogy ez most is sikerülni fog. A 29 éves játékos egyébként nyáron tért vissza az SH-ITB Budaörsi SC csapatához, s a párizsi olimpia végéig kötelezte el magát.

A 2024-es játékokkal kapcsolatban Bátorfi Zoltán megjegyezte: az első lépés, hogy kijussanak a jövő évi Eb-re, majd jól akarnak szerepelni a 2023-as Európa Játékokon, a 2024-es csapat-vb-n és a világranglista 2024 júniusi zárásakor szeretnék megőrizni a mostani 13. helyezésüket.

Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke, a nemzetközi szövetség (ITTF) alelnöke kiemelte, hogy a szerdai találkozón két többszörös Európa-bajnok válogatott csap össze egymással, s bízik benne, hogy ugyanazt az akarást, lelkesedést látja majd a hazai csapat tagjaitól, mint az októberi, csengtui vb-n, amelyen a 16 közé jutottak.

„A fogadóirodák valószínűleg a vendégeket tartják esélyesebbnek, de a magyar válogatott szeret meglepetést okozni, bizonyította ezt az olimpia előtt és a kínai vb-n is. Ami még fontos, hogy Budaörsön lesz a meccs, a válogatott magját adó játékosok a helyi klub tagjai, folyamatosan játszanak az európai porondon, ezért a mérkőzés a városnak duplán fontos. Minden szurkolót arra bíztatok, hogy látogasson ki erre a mérkőzésre, amely igazi sportélményt ígér” – mondta a sportvezető.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere úgy fogalmazott: büszkék arra, hogy a válogatottnak is meghatározó tagjai a budaörsi játékosok. Hozzátette: „nehéz időket élünk”, nem egyszerű az egyesület finanszírozása, a sportlétesítményük felét – az uszodát – be is kellett zárniuk, de örömmel mondtak igent arra a felkérésre, hogy náluk rendezzék a magyar-román válogatott találkozót.

 

 

wittinghofftamas202210

 

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke, a MOATSZ női szakágért felelős alelnöke is reményét fejezte ki, hogy minél többen buzdítják majd élőben a magyar csapatot, amelyben Póta, Madarász és Dari is az ők klubjukat képviseli. A női asztalitenisz-csapatuk ünnepel idén, ugyanis megszakítás nélkül 20-adszor szerepel az európai porondon.

 

 

sportvalaszto_somlyo_gergo2018 (2)

 

„Rendkívül eredményes időszak volt ez, s ami klubcsapatoknál nagyon nagy szó, hogy klasszikus idegenlégiósok nélkül értük el az eredményeinket” – mondta.

A budaörsi játékosoknak nagyon feszes lesz a menetrendje, csütörtökön hajnalban ugyanis repülnek Olaszországba, a Tennistavolo Norbello elleni Európa-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésére.

Ennek a párharcnak – a jövő kedden és szerdán sorra kerülő országos bajnokság után – jövő csütörtökön rendezik a hazai visszavágóját.

A sajtótájékoztatón szóba került a tervezett budaörsi asztalitenisz-csarnok is. Somlyó Gergely elmondta: a telket megkapták, teljesen kész a  tervdokumentáció, élvezik a MOATSZ elnökének és elnökségének teljes támogatását és szeretnék, ha ez a fontos beruházás a közeljövőben megvalósulna.

Nátrán Roland hozzátette: az ITTF-nél is bemutatta a terveket, a létesítmény nemzetközi regionális központ lehet, s december elsején, a nemzetközi szövetség jordániai közgyűlésén tárgyalnak majd a projekt esetleges finanszírozásáról.

 

 

stage

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.