Itt a víztelenítés ideje

Hamarosan megérkezik a hideg téli idő, emiatt pedig most érdemes megtenni a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítését – hívja fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség mint a magyarországi ivóvíz- és csatornaszolgáltatást végző szervezetek szakmai képviselője.

 

 

A télen nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése, de javasolt az ingatlan rendszeres időközönkénti ellenőrzése is.

A télen is lakott ingatlanoknál fontos, hogy a vízmérőakna szigetelése megtörténjen. Azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelemmel kell lenni, amelyek kevésbé védett helyen (pincében, falon kívül) vannak, ezeket is célszerű szigetelőanyaggal védeni.

A kerti csapokat vízteleníteni kell, valamint a telepített öntözőberendezésekre is érdemes jobban odafigyelni, mert ezek bár fagyállóak, az élettartamukat meghosszabbíthatja, ha víztelenítve vannak.

Felhívjuk a felhasználók figyelmét arra is, hogy lakóterületükön működő víziközmű szolgáltatójuk minden kérdés esetén szívesen áll az Önök rendelkezésére, hívják őket a vízdíjszámlán található elérhetőségek bármelyikén. Ha van rá lehetőség, előzzék meg közösen a nagyobb problémákat!

Érdemes tehát mindenkinek odafigyelni a vízmérőkre, hiszen azok rendeltetésszerű működtetése mindenkinek közös érdeke.

Bővebb információ a Magyar Víziközmű Szövetség honlapján olvasható: https://maviz.hu/.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.