Tizennégy kutya elpusztult a vasárnapi tűzben a Budaörsi Állatmenhelyen

(Budaörs, 2022. október 17. – Budaörsi Infó) Tegnap összesen 183 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 60 tűzesetet és a 75 műszaki mentést összesen 212 hivatásos, 18 önkormányzati és 1 létesítményi tűzoltóegység, valamint 19 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 47 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre. Sajnos az egyik valós eset a budaörsieket is érinti. 

 

 

Tűz keletkezett a Budaörsi Állatmenhelyen vasárnap reggel Törökbálinton, a Nyereg utcában.

A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók a harminc négyzetméteres melléképületet eloltották, ezzel megakadályozták a tűz továbbterjedését.

A törökbálinti hivatásos tűzoltók a még izzó részeket eloltották, az épületet átszellőztették és átvizsgálták.

A menhelyen huszonegy kutya volt, a tűzben tizennégy elpusztult.

A Budaörsi Állatmenhely vezetője, Cuadrado Alarcon (Alfa) a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a hátsó karantén helyiségükben keletkezett tűz, amit az elektromos radiátor hibája okozhatott.

 

 

menhely2022_ovi (1)

 

„Szeretnénk újra megépíteni ezt a karantént, ehhez viszont szakértő segítségre és építőanyagokra lenne szükségünk. Mi szívesen beállunk dolgozni, csak szükségünk lenne valakire, aki vezényel és segít nekünk.

Építőanyagokra, téglára, tetőszerkezetre, és csempére lesz majd valószínű szükségünk. Hamarosan kirakunk egy hivatalos közleményt, amiben részletesen kifejtünk mindent.”

 

 

A Menhely hétfőn 19 órakor a következő közleményt osztotta meg közösségi oldalán:

 

menhely

 

 

(Budaörsi Infó/katasztrófavédelem)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.