Mintegy 400 alkotás a 20. Aranyrajzszög Kiállításon

A magyar alkalmazott grafika legjobbjainak elmúlt éves alkotásaiból mintegy 400 művet, valamint interaktív jubileumi installációt mutat be a 20. Aranyrajzszög Kiállítás, amely pénteken nyílik Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

 

A magyar alkalmazott grafika legjobbjainak elmúlt éves alkotásaiból álló tárlaton a 20 éves évforduló előtt tisztelgő, interaktív „kocka” installáció is látható lesz – tájékoztatta az Arany Rajzszög Társaság az MTI-t pénteken.

A projekt keretkoncepcióját Simon Attila, az A-R-T alapítója, a Brand Bar kreatív igazgatója és Lőrincz Attila, a Stég Grafikai Műhely vezetője alkotta meg, a konstrukció kidolgozója Horváth Attila, a Megaprint vezetője volt.

Mintegy hetven alkotót és alkotóközösséget, stúdiót kértek fel egy-egy kocka grafikai felületének megalkotására – idézi a tájékoztató Simon Attilát, aki elmondta, hogy ez a 36 kocka a helyszínen egy objektummá áll majd össze, így – az elmúlt húsz évet ünnepelve – kiadják a 20. Arany Rajzszög Díj és Kiállítás 2022 feliratot. A kockák helyzetének módosításával, elforgatásával számtalan értelmes, olvasható nézet is kialakítható – tette hozzá.

Lőrincz Attila a kiállítássorozat főszervezője szerint az akció hűen tükrözi az Arany Rajzszög Társaság szemléletét. Ebben a projektben egy közös célért dolgozott a szakma valamennyi generációja: a legfiatalabb alkotók huszonévesek, a legidősebbek nyolcvan közelében járnak – mondta.

   „Mi figyelünk a pályakezdőkre, de azokra is, akik mögött már egy komoly szakmai életút áll, és persze a középgenerációkra is, akik a vállukon viszik a szakmát” –  emelte ki Lőrincz Attila.

Megnyitó és díjátadó: 2022. október 14. péntek, 19 óra

A kiállítás nyitvatartása: A kiállítás a megnyitó után 2022. november 6-ig, naponta látogatható a MOME Ground területén.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.