Augusztusi pályázatok kezdőknek és haladóknak

(Budaörs, 2022. augusztus 2. – Budaörsi Infó) A megszokottakhoz híven összegyűjtöttünk néhány pályázatot! Nézzék meg a lehetőségeket, és töltsék meg a malacperselyt!

 

 

1. Pályázat: 

A levelezés és hírközlés történetének korai emlékeit őrző Postamúzeum pályázatot hirdet pályakezdő, fiatal művészek számára: a kommunikáció változásaira keressük a választ az Y és Z generáció nézőpontjából.

Melyek az internetes kommunikáció lelki hatásai? Vajon biztonságban érezhetjük-e az adatainkat? Mit jelent a 21. században a levéltitok? Hogyan élitek meg a családi, szerelmi, baráti viszonyaitokban a chates kapcsolattartást? Vagy lázadók vagytok, és továbbra is papírra írtok?

A témával kapcsolatban szabad asszociációra hívják az alkotni vágyókat.

A pályázat határideje: 2022. szeptember 15.

Bővebb információért kattints ide!

 

 

2. Pályázat: 

Vajon mi a legalkalmasabb gyógymód a testi és lelki fájdalmakra? Egy kis pirula, csészényi tea vagy pár kedves szó? Miért érzünk fájdalmat, hogyan reagálunk rá és miként gyógyítja magát a testünk? Vajon minden élőlény érez fájdalmat? Megszakadhat-e a szív, és van-e arra orvosság? Egyáltalán, miért gondoljuk, hogy a lelki fájdalmaknak bármi köze van a szívhez?

Várják a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket.

Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Beküldési határidő: 2022. szeptember 5.

Bővebb információért kattints ide!

 

 

3. Pályázat: 

Drámapályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albertről.

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából a „440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért” mottóval, az intézmény történetéhez, rangjához és szellemiségéhez méltó irodalmi mű megalkotására hirdeti meg nyílt pályázatát.

Az egyetem a 2021-2022-es tanévben ünnepli alapítása 440., Szegedre kerülésének 100. jubileumát, valamint megemlékezik Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 85. évfordulójáról.

A pályázatra minden egyéb műfaji megkötés nélkül olyan eredeti műveket várnak, melyek Szent-Györgyi Albert életének, szegedi tartózkodásának, illetve tevékenységének állítanak emléket, és megjelenítik az egyetem korabeli társadalmi környezetét, ezen felül korhűen ábrázolják Klebelsberg Kuno egyetemalapító szerepét és kapcsolatát Szent-Györgyi Alberttel.

Pályázhat bármely természetes személy, belföldről és a határon túlról, állampolgárságára, tartózkodási helyére vagy életkorára tekintet nélkül.

A legjobbnak ítélt három pályamű díjazásban részesül: I. 3.000.000 Ft II. 1.500.000 Ft III. 1.000.000 Ft

A pályázat beküldésének határideje: 2022. október 1.

Bővebb információért kattints ide!

 

 

4. Pályázat: 

ÉNY – ÁRNYÉK – SZÍN VILÁG fotópályázat

Beadási határidő: 2022.08.28.

A kiírás célja, hogy a megszokottól eltérően, meghökkentő, rafinált képek szülessenek.

A pályázaton Magyarország és a környező országok alkotói, életkortól és foglalkozástól függetlenül vehetnek részt és küldhetnek be színes, ill. fekete-fehér képeket egyaránt.

Bővebb információért kattints ide!

 

 

5. Pályázat: 

NAPPAL SZEMBEN fotópályázat

Beadási határidő: 2022. 08. 28. vasárnap ÉJFÉL

Egy pályázó összesen 5 alkotást küldhet be kötetlen témában. Olyan képeket várnak, amelyek korábbi Prizma Körös pályázaton még nem szerepeltek.

A témájában kötetlen, de a kiírásnak megfelelően, olyan képeket várnak, amelyek a nappal, a fénnyel szembe készülnek. Olyan ellenfényes képeket melyben a téma mellett a fényforrás is látszódik. A kiállításra beválogatott képekből virtuális kiállítást rendeznek.

A pályázatra Magyarország és a környező országok alkotói, életkortól és foglalkozástól függetlenül vehetnek részt és küldhetnek be képeket.

Bővebb információért kattints ide!

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.