Legyenek biztonságban húsvétkor is!

A húsvéti ünnepekkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya kiemelt figyelmet fordít a bevásárló- és üzletközpontokra, alkalmi kirakodóvásárokra, piacokra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint a nagy tömegeket vonzó helyszínekre.

 

Vegyék figyelembe a bűnmegelőzési tanácsokat, hogy elkerüljék a bajt.

Bevásárló központokban, piacokon, élelmiszer boltokban:

Az alkalmi lopásokat, zseblopásokat jellemzően az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárló központokban követik el.

Pénzét, bankkártyáját, egyéb értékeit már az otthonról történő elindulást megelőzően tegye biztonságos, nem észrevehető vagy nehezen hozzáférhető helyre!

Tömegközlekedéssel történő utazás vagy várakozás során kerülje a tömeget!

A pénz- és irattárcát ne a táska, kosár tetején vagy nadrágja hátsó zsebében tartsa, mert onnan könnyen eltulajdonítható!

Ha gépkocsival megy vásárolni, ellenőrizze, hogy nem maradt-e a kocsi utasterében táska, kabát, mobiltelefon, tárca, ami felhívhatja idegenek figyelmét!

Amennyiben lopást vagy gépkocsi feltörést követtek el sérelmére, tegyen bejelentést a rendőrségre az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!

Ha a lopás során lakáskulcsát is elvitték, mihamarabb cseréltesse le a zárat, ha pedig a bankkártyája tűnt el, azonnal tiltassa le!

Közúti közlekedés során Már egy pohár szeszesital elfogyasztása is befolyásolja a tudatot és olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek lassulása – amelyek a biztonságos és felelősségteljes közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

ZÉRÓ TOLERANCIA AZ ITTAS VEZETÉSBEN !

KÍVÁNJUK, HOGY MINDENKINEK BÉKÉS, GONDTALAN HÚSVÉTI ÜNNEPE LEGYEN!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.