Poloskát találtak az érdi alpolgármester irodájában

Titkos megfigyelőrendszerre bukkantak Érden a polgármester, Csőzik László általános helyettesének irodájában. A kamera a számítógépre volt irányítva. Az önkormányzat feljelentést tett.

 

 

„Elképesztő és nagyon szomorú ügy miatt kell most a nyilvánossághoz fordulnom. Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában a plafonon lévő egyik ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk”  – tudatta Facebook-oldalán március 29-én kedden Csőzik László.

A kiégett izzók cseréjekor a karbantartó vette észre a titkos berendezést. A polgármester feljelentést tett a rendőrségen.

Az érdi polgármester reméli, hogy a nyomozás kideríti: ki és miért szerelte fel, kinek továbbította a jeleket.

„Borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie. De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai – különösen a Pegasus-szoftver bevetése – után engem már semmi nem lep meg”  – fogalmaz a városvezető.

 

 

csozik

 

 

A feljelentés alapján a nyomozást az érdi rendőrkapitányság indította el. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint tiltott adatszerzés bűntettének gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendőrség lefoglalta az eszközt, amelyet igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbít. Bővebb tájékoztatást a rendőrség jelenleg nem ad.

 

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.