Minden jó, ha a vége jó! – Derek gazdára talált!

(Budaörs, 2022. március 22. – Budaörsi Infó) A 2015-ös évben „Állatmentor programot” indított a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online. Olyan menhelyi kutyusokat és cicákat mutattunk be Önöknek, akiknek nem sok esélye volt arra, hogy gazdit találjanak. Így talált gazdira Öcsi a celEB vagy Stella a házőrző cica is. Azóta is többé vagy kicsit kevésbé sikeres mentési akciókat bonyolítottunk. Tavaly karácsonykor szintén ebmegmentésre hívtuk a budaörsieket! Dereknek kerestük otthont az ünnepekre, és szerető gazdit találtunk, ott ahol nem is gondoltuk volna.

 

 

Állatmentor programunk keretében azt a célt tűztük ki magunk elé tavaly decemberben, hogy gazdát találjunk Dereknek karácsonyra. A projekt sikeresen zárult, és 2022. február 24-én a Budaörsi Állatmenhely kirakta az utolsó posztját Derekről.

derek_facebookposzt

 

De hogy is kezdődött ez az egész? 

Derek fajtáját tekintve a német-juhászhoz áll legközelebb. Idősödő kutyus, de még nagyon is igényli a sétát, amelyek során békésen szaglászik és csodálkozik rá a világra, amiből eddig sajnos nem sokat látott.

A Menhelyen ő volt az a kutyus, aki már a legrégebb óta várta, hogy valaki rátaláljon.

Öt évet töltött rácsok mögött.

 

 

derekkaracsonya2021 (5)

 

Megtudtuk azt is, hogy még nem igazán járt Budaörsön, ezért körbeutaztuk vele várost és megmutattuk neki a helyi látványosságokat. Az utazást nagyon jól tűrte és érdeklődve, türelmesen sétált és pózolt nekünk, mintha csak tudná, hogy most nem kicsi a tét, hisz Gazdit kerestünk neki. A Menhely egyik önkéntese Péczely Zoltán is velünk tartott a fotózásra.

 

 

derekkaracsonya2021 (2)

 

Ellátogattuk egy karácsonyi fotóstúdióba is, hogy megmutassuk a budaörsieknek, hogy mennyire beillene egy bármilyen típusú, de szerető családba Derek.

 

derekkaracsonya2021 (6)

 

 

derekkaracsonya2021 (1)

 

 

Majd ellátogattunk vele a TV2040 stúdiójába is, ahol nagyon otthonosan érezte magát. Szerettük volna minél több ember figyelmét felhívni erre a kedves, idősödő kutyusra. 

 

 

derekstudio

 

 

Ekkor még nem gondoltuk volna, hogy arra lesz ez a program a legnagyobb hatással, aki a legjobban szerette volna, hogy Derek új gazdit találjon.

Ahogy a reklámkampányunk végére értünk, kiderült, hogy a megoldás közelebb volt mint gondoltuk volna.

 

nyomtatottujsagderek

nyomtatottujsagdereke

 

Péczely Zoltán, a Menhely önkéntesét úgy elvarázsolta Derek jámborsága, hogy ahogy a reklám kampány végére értünk, már le is állított minket!

Zoli a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Derek csatlakozott a falkájukhoz, náluk karácsonyozott.

 

derekkari

 

Mikor tudatosult, hogy Derek nálatok fog kikötni?

 

Miután a gazdikereső kampányban a karácsonyi műtermi fotózás megtörtént, ez egy november végi este volt, úgy döntöttem, hogy csak másnap viszem vissza a menhelyre, így nálunk töltötte az éjszakát. Reggel aztán éppen indultunk volna, amikor a feleségem megkérdezte, hogy „Tényleg vissza akarod vinni a hidegbe, rács mögé?

Én még az életben nem hallgattam okosabban, mint azokban a másodpercekben, amíg hagytam, hogy ezt megbeszélje saját magával az asszony. Levegőt venni alig mertem, hisz dehogy akartam! Legszívesebben minden kutyát kihoznék!

– Tudod mit, maradjon, míg nem jelentkeznek érte! – döntötte el végül, és bár ekkor még nem az örökbefogadás dőlt el, de abban biztos voltam, hogy ez a kutya már soha többé nem megy vissza a menhelyre.

 

derek_gazdis3

 

Mi volt az oka annak, hogy az örökbefogadás mellett döntöttetek?

Derek nagytestű, fekete és idős. Halálos kombó egy menhelyi kutyának. Alig van esélye gazdisodni. Volt ugyan jelentkező rá, de bár tetszett az érdeklődőknek, végül nem vállalták be, pont az említettek miatt. Aztán ahogy teltek a napok, hetek, a nejem feltette nekem, de megint inkább magának a mindent eldöntő kérdést: Te meg tudnál még válni tőle? Na, ez volt az a pillanat, amikor családja lett Dereknek.

 

derek_gazdis2

 

Hogy fogadta a család?

A két felnőtt gyerekem először nem akarta elhinni, azt hitték viccelek, amikor a családi messenger csoportba beírtam, hogy „Bővült a falka!” és mellé tettem az immáron három kutyánkról egy képet. Nálunk a kutyák, ahogy Csányi Vilmos írja, szőrös gyerekek, így Derek is teljes jogú tagja lett családnak. Mindenki szereti. Naná!

 

Hogy érzi magát Derek?

Jó lenne, ha tudna beszélni, mondanám, hogy kérdezd meg őt, aztán súgd meg nekem. Remélem, hogy azt válaszolná, hogy jól. Mi mindenesetre mindent megteszünk, hogy kárpótoljuk az öt elvesztegetett évét. Idős kora ellenére egy játékos, élénk kutyus, aki szereti labdát, a fogócskázást, no meg a hasát.

 

Van esély esetleg egy új jövevény érkezésére? Vagy meghúztátok most már tényleg a létszám korlátot?

Ha mindenki bemegy a konyhába, már így se tudunk kijönni, mert beszorulunk! Létszámstoppot hirdettünk. Ahogy eddig minden kutyánk érkezése után.

 

 

derek_gazdis

 

Minden jó, ha a vége jó!

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Állatmentor program – Találjunk gazdit Dereknek karácsonyra!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.