MÁV: hétfő délutántól ingyen utazhatnak az ukrán állampolgárok a belföldi járatokon

Hétfő délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-Start belföldi járatain az ukrán állampolgárok – közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel, jelezve, hogy kibővítették a szombat éjféltől bevezetett szolidaritási jegyet.

 

 

Azt írták: a díjmentes szolidaritási jeggyel az érintettek az utazást bármely vasútállomáson megkezdhetik, a jegyváltáskor az úticélt kell megadni és személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolni kell az ukrán állampolgárságot.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szolidaritási jeggyel utazók kizárólag a másodosztályú kocsikat vehetik igénybe, a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolniuk.

A szolidaritási jegy a helybiztosítással közlekedő vonatokon elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel – tették hozzá.

Kiemelték: a szolidaritási jeggyel utazók díjmentessége a Magyarországon keresztül más külföldi célállomás felé a nemzetközi vonatokra is érvényes a magyar határállomásig.

A vasúttársaság különvonatokkal is segíti a menekültek utazását, Záhonyból hétfő este indul a következő mentesítő járat – Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon keresztül – a Nyugati pályaudvarra. Megjegyezték: a MÁV-Start a Záhony, Debrecen felől Budapestre közlekedő vonatokat plusz kocsival megerősítve indítja a megnövekedett utasforgalom miatt.

A közlemény szerint eddig már mintegy tízezer Kárpátalja felől, Záhonyon át érkező menekült utazását biztosította a MÁV. A menekültek között magyarokon, ukránokon kívül más országok állampolgáraiként Ukrajnában tanulók, dolgozók is utaznak vonatokkal a határ túloldalán található Csap állomásról Záhonyba – írták.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.