Fejenként 16 000 Ft-os “BOCSÁNAT” a budaörsieknek a gumiszurkálótól

(Budaörs, 2021. november 3. – Budaörsi Infó) 2019-ben a Budaörsi Infó írt először arról, hogy a Kamaraerdőben, több utcában az autók kerekét leengedték, kivágták vagy kiszúrták. A gumiszurkáló még karácsonykor is aktivizálta magát, viszont talán éppen emiatt 2019. december 25-én este sikerült is elkapni. Az elmúlt hetekben meglepő fordulat történt az ügyben.

 

 

 

ELŐZMÉNYEK:

A  gumiszurkálót 2019. december 25-én 20 óra 30 perckor fogták el a rendőrök. Az elkövető igazoltatása során az is kiderült, hogy az osztrák társszervek tartózkodási hely megállapítása miatt körözik, valamint a törökbálinti lakásában megtartott kutatás során az egyenruhások több lőfegyvert, és az ahhoz tartozó lőszereket is lefoglaltak.

 

 

gumiszurkalo_kamarae_02_2019dec26

 

gumiszurkalo_kamarae_03_2019dec26

 

 

A rendőrök a 68 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt folytatja.

 

 

gumiszurkalo_kamaraerdo_2019dec25

 

A kamaraerdeiek meg is nyugodtak egy időre, hiszen nem volt azóta hasonló eset a környéken. Viszont az elmúlt hetekben 20-30 ott lakó érintett gépkocsi-tulajdonosnak hozott a postás 16.000 forintot. 

A közlemény rovatban csak annyi állt: „BOCSÁNAT”

 

 

bocsanat

 

A Bors értesülései szerint a feladó nem volt más, mint a budaörsi rém, aki még 2019 decemberében, napokon keresztül tartotta rettegésben a környéket, nem kis károkat okozva a helybéliek autóiban.

Kiderült, hogy az elkövető az egyik közeli kórházban betegápolóként dolgozott, és valószínűleg innen szerezhette az orvosi eszközöket, melyekkel kiszúrta az autók kerekeit.

 

 

gumiszurkalo2020

 

gumiszurkalo_kamarae_01_2019dec26

 

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás és lőfegyverrel- vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást, ami mára már bírósági szakaszba lépett. A bíró pedig kötelezte a férfit az okozott kár megtérítésére. Ezt kapták most kézhez a budaörsi károsultak.

Kérdés, hogy ez az összeg mire elég?!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkeink a témában:

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség nyilatkozata a kamaraerdei gumiszurkálós esetről

Elkapták a kamaraerdei gumiszurkálót!

Sorozatban szúrja ki valaki az autók kerekét Kamaraerdőn – Mi lehet az elkövető indítéka?

A kamaraerdei gumiszurkáló karácsonykor újra aktivizálta magát

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.