OKF: ne várjunk őszig a kéménysepréssel!

Nem kell őszig várni, érdemes már most elvégeztetni az ingyenes kéményellenőrzést a szakemberek szerint.

 

 

A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést – írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mukics Dániel azt írta, hogy ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Lakhelytől függ, hogy egy kéményseprőcég vagy a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes ellenőrzést. A kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon az ügyfélszolgálat ikonra kattintva irányítószám alapján ki lehet keresni, hogy a katasztrófavédelemnél vagy valamelyik kéményseprőcégnél kell-e időpontot egyeztetni ehhez. Időpontot ugyanezen a felületen vagy a 1818-as telefonszámon (9-es, majd 1-es gomb) lehet foglalni.

A társasházban élők nem tudnak időpontot foglalni, hozzájuk saját ütemezésük szerint mennek a kéményseprők.

A szóvivő kiemelte: minden hatodik lakástűz a kéményben keletkezik, és idén már 684 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. A kéménytüzek és a szén-monoxid-mérgezés veszélyének elkerüléséért célszerű már most ellenőriztetni a kéményt. Aki gázzal fűt, annak kétévente, aki szilárd tüzelővel, annak pedig évente érdemes szakemberrel megnézetnie a kéményt – írta.  mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.