Magyarország Csodaország – Magyar helyszíneken elevenedik meg az Alice Csodaországban

Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get lost című amerikai-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben  – közölte a Nemzeti Filmintézet.

 

 

A főszereplők között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell, rendezője Daniela Amavia.

A forgatás, melyen több mint 60 magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik. A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók.

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures koprodukciójában készülő mozifilm magyarországi helyszíneken – többek között az aszódi, a turai kastélyban, a Dunakanyarban, a budapesti Halászbástyán, a Hősök terén, a Gellért Hotelben, a Vajdahunyad várában és az Operettszínházban – kelti életre Lewis Carroll csodaországát. A magyar népzenétől kezdve kultúránk megannyi jellegzetességéig a Get Lost egyedülálló magyar értékeket vonultat fel, melyek a film streaming- és mozibemutatója által számos nézőhöz eljutnak majd szerte a világban – tartalmazza a közlemény.

 

 

Turizmus - Szárnyashajóval a Dunán

 

A Get Lost főhőse Alicia, akinek egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja alatt rengeteg akadályba és kihívásba ütközik. Eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol döntenie kell: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép.

 

 

budapest_ejszakai_latkep_turisztikai

 

 

A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis – Északi fény), executive producere Natalie Perrotta. A Nemzeti Filmintézet a filmnek 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg.  mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.