A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték

(Budaörs, 2021. július 22. – Budaörsi Infó) A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték korrupciós gyanúval – értesült a Népszava.

 

 

A Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték – értesült a Népszava. Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egyik vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint „előnyért megszegte hivatali kötelességét”. Az ügyészség „üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt” indított nyomozást – tájékoztatta a Népszavát Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A nyomozóhatóság az eddigi eljárásban négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

A Tarnai Richárd vezette Pest Megyei Kormányhivatal több nagy állami beruházás engedélyezési eljárásában vesz rész, miután az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszűnésével rájuk bízták a másodfokú környezetvédelmi feladatokat. A közigazgatási szervezetrendszer átalakításakor pedig a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát jelölték ki Budapest természetvédelmi hatóságaként is.

Ez a hivatal a felelős Pest megye területén a régészeti és műemléki örökségvédelemmel, továbbá az építésügy és az építésfelügyelettel a műemlékek, a nyilvántartott műemléki értékek és ezek telke esetén keletkező ügyekért, engedélyezésekért.

Az ezekhez köthető budaörsi ügyek is hozzájuk tartoznak.

 

epitesugy_budaors_kormanyhivatal

 

 

odvashegy_epitekezes_6_budaors_2020jun

 

A Pest Megyei Kormányhivatalhoz tartoznak azok az építésügyi engedélyezési ügyek is a nagy port kavart budaörsi hegybontási eseteknél, amik még mindig nem nyertek megnyugtató megoldást.

 

 

kohegy_epitkezes19

 

(Budaörsi Infó, via Népszava)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Mit lehet tenni, ha semmit sem lehet tenni? – Most az Odvas-hegyet “bontják” Budaörsön

 

 

Ismét bontják a Kőhegyet?

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.