Régóta hiányzó gyalogátkelőhely létesült a Kossuth Lajos utcában

(Budaörs, 2021. július 17. – Budaörsi Infó) Budaörsön a Kossuth Lajos utcában, az Egészségügyi Központ előtt már régóta igény mutatkozott egy gyalogátkelőre, hogy a gyalogosok könnyebben és biztonságosabban kellhessenek át a megnövekedett forgalmú úttesten. 

 

 

Monostori – Kalovits Márk (BFE) a körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy több lakossági jelzést és egyeztetést követően 2021 nyarán végre elindult a Kossuth Lajos utcában az Egészségügyi Központ előtti terület átépítése és ezzel együtt egy régóta hiányzó gyalogátkelőhely létesítése.

Minden követelménynek megfelelő gyalogátkelő létesítésének érdekében a már meglévő buszvárót és megállót át kellett helyezni a gyógyszertár elé.

 

 

kalovitsmark

 

„A zebra helyét a Közlekedési Hatóság jelölte ki a Műszaki Ügyosztályunk hathatós segítségével és az építési tervek alapján a kivitelezés 2021. június végén el is kezdődött.

Egy megfelelő és szakszerű gyalogátkelő létesítésének több feltétele is van. Ezeknek a kritériumoknak való megfeleléseként a már meglévő buszvárót és megállót át kellett helyezni a gyógyszertár elé, hogy az átkelő beláthatósági követelményei teljes mértékben teljesülhessenek.

 

 

zebra_egeszsegugyikozpont2107c

 

zebra_egeszsegugyikozpont2107b

 

A vakok és gyengénlátók gyalogos közlekedését segítve taktilis burkolat is elhelyezésre került, mely a biztonságos tájékozódást hivatott elősegíteni.

Az átkelőt jelző KRESZ táblákat sárga háttérrel, míg az útburkolati jeleket fényvisszaverő prizmákkal emelték ki, hogy sötétedés után is teljesen biztonságos lehessen az új átkelőhely.

A munkálatokból hátravan még néhány gyalogos korlát építése, illetve a közvilágítás megerősítésére további egy lámpatest felállítása, valamint a meglévők cseréje, melyek a következő napokban készülnek majd el.

Bízom benne, hogy ez a fejlesztés több száz budaörsi mindennapjait tudja biztonságosabbá tenni, akár a Kőhegyen és környékén él, akár az Egészségügyi Központ látogatója.”

 

 

zebra_egeszsegugyikozpont2107

 

Közlekedjenek mindig körültekintően!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.