Koronavírus – A Budaörsi Latinovits Színház két munkatársa került házi karanténba – Elmaradnak előadások, bezár a JMMK és az alintézményei

(Budaörs, 2020. augusztus 31. – Budaörsi Infó) 2020. augusztus 31-én a Budaörsi Latinovits Színház közösségi oldalán azt írta, hogy a színházuk két munkatársa koronavírus fertőzés gyanújával hatósági házi karanténba került. A Budaörsi Infó információi szerint mindkét eset pozitív, a színház és a művelődési ház minden munkatársát letesztelték ma.

 

 

A bejegyzésben arról tájékoztatták a Facebook közösséget, hogy a szeptember első két hetére kitűzött előadásaikat nem tudják megtartani. Ez érinti a Figaro házassága bemutatót is.

 

 

szinhaz_jokai_202008 (6)

 

A hírre reagálva a Jókai Mór Művelődési Ház is a közösségi oldalán tájékoztatta a látogatókat.

Bejegyzésükben kifejtették, hogy a Budaörsi Latinovits Színházban kialakult vírushelyzet miatt az Jókai Mór Művelődési Ház és az alintézményei: a Közösségi ház és a Nyugdíjasok háza, ezen a héten zárva tartanak.

Minden csoportfoglalkozást, terembérletet és előadás lemondtak, így ezek nem látogathatóak.

Az egyedüli kivétel a kültéren lévő Kocogi (futócsoport) és a Surranók (túracsoport) foglalkozásai, miután mindkettő, külső helyszínen került sor eddig is, és kerül a jövőben is megszervezésre.

 

 

szinhaz_jokai_202008 (5)

 

A Budaörsi Latinovits Színház Facebook bejegyzése: 

“Kedves nézőink,

színházunk két munkatársa enyhe megfázásos tünetekkel, koronavírus fertőzés gyanújával hatósági házi karanténba került. Sajnálattal értesítjük önöket, hogy emiatt szeptember első két hetére kitűzött előadásainkat biztosan nem tudjuk megtartani, ez érinti a Figaro házassága bemutatót is.

Elmaradó programjaink pótlásáról és további terveinkről a járványügyi hatóságok előírásainak ismeretében hamarosan tájékoztatjuk önöket.

Vigyázzanak magukra és drukkoljunk együtt, hogy minél hamarabb találkozhassunk!”

 

 

szinhazkorona

 

A Jókai Mór Művelődési Ház Facebook bejegyzése: 

“Kedves Látogatóink!

A Budaörsi Latinovits Színházban kialakult vírushelyzet minket és rendezvényeinket is érint, ezért intézményünk és a Közösségi ház, Nyugdíjasok háza alintézmények ezen a héten zárva tartanak.
Minden csoportfoglalkozást, terembérletet és előadás lemondtunk, így ezek nem látogathatóak.
Az egyedüli kivétel a kültéren lévő Kocogi (futócsoport) és a Surranók (túracsoport) foglalkozásai, miután mindkettő külső helyszínen került eddig is , és kerül a jövőben is megszervezésre.

Mindent megteszünk azért, hogy egy minden értelemben tiszta helyzetet és helyszínt biztosítsunk az Önök számára a közeljövőben, ehhez kérjük türelmüket és megértésüket.

Szeretettel,
a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház munkatársai”

 

 

jokaikorona

 

 


 

A színház igazgatóját, Berzsenyi-Bellagh Ádámot és a Jókai Mór Művelődési Központ vezetőjét, Simon Erikát írásban kértük, hogy tájékoztassák a budaörsi olvasókat a kialakult helyzetről, a további terveikről, illetve arról, hogy kik kerülhettek kapcsolatba a fertőzöttekkel.

 

Válaszul Bognár Éva, a Budaörsi Latinovits Színház sajtóreferense a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Jókai Művelődési Ház programjaiban is változás lesz a következő napokban, ezt minden program hirdetésénél folyamatosan jelezni fogják.

Megtudtuk azt is, hogy nem csak a színház, hanem a Művelődési Ház minden munkatársát is letesztelték ma reggel, az eredmények 48 óra múlva lesznek meg.

Eddig az említett két pozitív eredményről tudnak, de nincs köztük budaörsi illetőségű.  

A színházban március óta nem volt előadás, így annak nem áll fent a veszélye, hogy nézők is találkozhattak a fertőzött színészekkel.

A két intézmény vezetője közösen úgy döntött, hogy az épületet a következő napokban nem nyitják ki, és benne teljes fertőtlenítést végeznek.

 


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.